Лечение чрез акупунктура при болки в гърба на бременни жени

Тъй като лекарствата носят тежки странични ефекти за майката и детето, изследователите продължават да изследват по-безопасни, по-прости и по-естествени методи за ограничаване на последствията. Акупунктурата е доста ефективна за облекчаване на болки в долната част на гърба при бременни жени. Проучването разкрива, че сред 159 жени, които са били подложени на акопунктурно лечение, при всички се наблюдава намаляване на болката и подобрение в мобилността.

Д-р Шу-Минг Ванг от Йейл училището по медицина предлага прости и евтини аупунктурни методина лечение, които облекчават болката в таза и гърба на бременната жена.Три групи от жени, са били включени в проучването му, една група, която получава реална акупунктура, втората група, която получава акупунктура в „измамни“ точки, и третата група, която не получава нищо друго освен личната грижа, която полага за себе си. Осемдесет и един процента от жените от първата група получили 30% или по-голямо намаляване на болката, 59% намаляване на болката получили жените от втората група, а от третата група, тези които не получавали никакво лечение болката е намаляла с 47%.

Акупунктура продължава да прави набези в общата медицина поради своя истински ефект върху намаляване на болката. Проведените проучвания доказват ефекта от полезността на акупунктурата. С нея успешно се лекуват хронично главоболие,артрит, мускулни болки и много други заболявания.Този метод на лечение се оказва много ефективен и евтин вариант за лечение при който, не е необходимо намесата на фармацевтични лекарства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *