Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво трябва да знаем за дислексията

Дислексията е причинена от различията в областта на мозъка, които се занимават с езика.Няколко области в мозъка си взаимодействат по сложен начин за координиране и манипулиране на изразите, необходими за четене, писане и правопис, така че особеностите на дислексията при всяко едно лице, ще зависи от това кои области са засегнати и как.

Сканирането на мозъка показва, че,когато се опитаме да обработим информацията, при хората с дислексия мозъците им работят по различен начин отколкото на тези без дислексия. Това няма нищо общо с интелекта – хората с дислексия показват нормални граници на интелигентност.Наследствените или генетичните фактори са важни за дислексията, така че други членове на семейството също са често засегнати.

Дислексията може да се прояви още в ранна детска възраст. Малките деца могат да бъркат думи и фрази, да забравят имената на общи предмети, да имат проблеми с римуването или да имат забавяне в говорното развитие.Проблеми може да имат и с ходенето и обличането.

В училище, децата може да не проявят интерес към букви и думи, да имат проблеми с четенето и правописа, да поставят по грешен начин букви и цифри и да имат слаба концентрация.

Тези проблеми продължават да съществуват докато детето расте, а с това е намалено и самочувствието му.

Дислексията трябва да бъде диагностицирана с помощта на психолог или учител, специалист по дислексия. Има специални тестове с които се определят видовете грешки, които най-често се правят. На базата на тези тестове след това се правят конкретни препоръки за това какво ще бъде лечението, като уроци, лятно училище, говорна терапия или настаняване в по-специални класове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *