Рецепти за възстановяване на надбъбречните жлези

Основно действие на надбъбречните жлези е поддържането на оптимални нива на кръвна захар

надбъбречните жлези
Надбъбречните жлези изпълняват важни функции, които имат животоспасяващо значение за нашия организъм

Това се отнася за хора с нестабилни нива на кръвната захар и склонност към гликогликемия (дори ако не са диагностицирани със захарен диабет).

Какви други дейности ще ви помогнат да презаредите надбъбречните жлези?

Източната философия е универсално учение, което може и трябва да се прилага в областта на здравето. Идеята на лечението е винаги да се мобилизират всички налични ресурси за възстановяване.

Не можете да контролирате всички събития в живота, но можете да се опитате да поемете контрола над това, което е по силите ви.

10 симптома, които показват, че надбъбречните жлези не работят добре и имат нужда от презареждане

1. Невъзможност за справяне със стреса.
2. Изключителна умора след тренировка.
3. Хормонални нарушения.
4. Депресия.
5. Жажда за солено.
6. Предозиране с кофеин.
7. Храносмилателни разстройства.
8. Ниско кръвно налягане.
9. Нарушения на съня.
10. Болка и чувствителност.
– мускулни и ставни болки;
– чувствителност към светлина;
– виене на свят при рязко изправяне.

Как да приложим източната мъдрост за „презареждане“ на надбъбречните жлези?

Надбъбречните жлези са вид фабрика за производство на различни хормони. Това „производство“ е под контрола на централната нервна система.

Информацията протича от всички системи и органи на човешкото тяло. Нервната система идентифицира различни рискови фактори и взема подходящо решение за по-нататъшно поддържане на живота.

Мозъчните структури дават ред на надбъбречните жлези кога да произвеждат кортизол и в какво количество.

Синдромът на хроничната умора ни показва кортизолна крива под нормалната и под формата на почти хоризонтална линия.

Действия за презареждане на надбъбречните жлези

1. Светлинна терапия. Препоръчва се да я започнете не веднага след събуждане, а час и половина по-късно.

Продължителността на слънчевото облъчване трябва да бъде не повече от 45 минути. Прекарвайте повече време на открито през дневните часове.

2. Увеличен прием на сол. Препоръчва се при хронична умора в комбинация с ниско кръвно налягане. По принцип излишната сол влияе негативно на здравето. Затова се препоръчва увеличаване на консумацията на тази подправка в началния етап на рехабилитация (6-8 седмици). Източници на сол могат да бъдат морска, хималайска сол и храни като маслини, червен пипер, целина, тиквички. Солта помага да се поддържа ниско ниво на хормона кортизол.

3. Умерена физическа активност. Интензивното обучение е допустимо само в началния етап на дисфункция на адреналина. Ако дори и след най-леката и приятна тренировка се чувствате като „изцедени“, тогава този режим на дейност трябва да бъде преразгледан.

4. Изключете хранителните антигени (глутен, казеин), избягвайте токсични химикали, ГМО

5. Минимизирайте контакта с източници на електромагнитно излъчване.

6. Елиминирайте използването на евтини растителни масла и хидрогенирани мазнини, изкуствени подсладители.

7. Не преяждайте. Включете в диетата алкализиращи храни (листни зелени, смутита, сокове). И съответно ограничете подкисляващата храна.

[box type=“success“ align=“aligncenter“ ]За ефективно и спешно алкализиране на организма използвайте АЛКАЗАКС БИО.

Хранителната добавка АЛКАЗАКС БИО подпомага естествените оздравителни и възстановителни сили на организма.

Киселинните отпадъци, които се натрупват в тялото предразполагат към умора, кожни проблеми, мускулни и ставни болки. Повишената киселинност на организма е в основата на много и различни хронични неразположения. Затова тялото се нуждае от рН-балансиращи буфери, за да се справи с излишните киселини.

АЛКАЗАКС БИО съдържа 8 от най-ефективните природни съставки за алкализиране на организма. Всички те са в оптималните дози за човека и действат синергично за възможно най-бърз ефект.

АЛКАЗАКС БИО включва екстракти от броколи, артишок, джинджифил, минерални добавки като калций, магнезий и цинк, както и витамини В6 и В12.

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКА НА АЛКАЗАКС БИО: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

За какво още помага АЛКАЗАКС БИО, как се прилага, както и още допълнителна информация за хранителната добавка може да прочетете ТУК[/box]

8. Организирайте си пълноценен сън

Основно упражнение за презареждане на надбъбречните жлези, както вече стана ясно, е поддържането на оптимални нива на кръвна захар.

Това се отнася за хора с нестабилни нива на захар и склонност към гликогликемия, без да е необходимо да им е поставена диагноза диабет.

Симптомите на гликемия са обща раздразнителност, както и такава поради пропуснато хранене, треперене, студена пот и замаяност.

При нестабилно ниво на кръвната захар се наблюдават нарушения на съня и промени в енергийното ниво.

Внимание! При гликемия трябва да се избягват бързите въглехидрати

Рафинираните въглехидрати като захар , бяло брашно, нишестени храни задействат механизма инсулин-кортизол. Простите въглехидрати причиняват повишени нива на захар, при които няма компенсаторен провал. В същото време има дисбаланс на други хормони (произвеждани от щитовидната жлеза), храносмилането и имунната система са нарушени.

9. Не пропускайте закуската. Яжте сутрин поне един час след събуждането.

Въведете протеин в закуската.  Не си позволявайте да гладувате. Яжте на всеки 2-3 часа. Всяко хранене трябва да съдържа малко количество протеин. Ако чувствате глад, дръжте под ръка някаква бърза закуска: семена, ядки, сирене, варено яйце.

Изключете сладките плодове, морковите и плодовите сокове от диетата. Тя трябва да се основава на зеленчуци, естествени мазнини и протеини.

Не яжте сладки преди лягане.

10. Минимизирайте употребата на стимуланти: захар, кафе, никотин, алкохол. Стимулаторите допълнително „зареждат“ надбъбречните жлези.

Тези мерки помагат индиректно да се поддържа и добрата работа на щитовидната жлеза. Без нормализиране функцията на надбъбречните жлези е трудно да се възстанови работата на щитовидната жлеза. Ето защо е възможно след мерки за презареждане на надбъбречните жлези терапията с хормони на щитовидната жлеза да бъде ненужна.

Източник: lifter.com.ua

Оценете статията
Оценка 5 от 1 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.