Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ползи от гроздето – пречиства кръвта, лекува черния дроб и бъбреците

Гроздето помага на организма да се отърве от токсините, лекува черния дроб и бъбреците

грозде
Гроздовият плод е богат източник на енергия, витамини и антиоксиданти

Консумирането на грозде помага да се запазим здрави, красиви и млади по-дълго време. То съдържа редица вещества, които са изключително полезни за организма. Гроздовият плод е богат източник на енергия, витамини и антиоксиданти.

Тук ще разгледаме в детайл какви са ползите от яденето на грозде и какви болести можем да лекуваме с него.

Ето някои от ползите:

1. Една от най-полезните съставки на гроздето е глюкозата (гроздовата захар). Тя служи като източник на енергия за организма, но също така е изключително полезна за мускулната система и сърцето. Гроздовата захар подпомага обмяната на веществата в организма, ускорява отделянето на урина и действа пречистващо на кръвта.

2. Ферментите, които се съдържат в гроздовия сок, подпомагат асимилирането на въглехидратите и мастите. Също така помагат на организма за усвояването на белтъчините.

3. Консумацията на грозде носи огромни ползи за храносмилателната система. То засилва перисталтиката на червата, което улеснява редовното изхождане. Яденето на грозде стимулира отделянето на жлъчка, което помага на черния дроб да филтрира токсините.

Все пак трябва да имате едно на ум – яденето на грозде, след като сте консумирали тежки и трудни за смилане храни като месо, колбаси и др., е опасно за здравето.

Сега ще разгледаме при кои болести гроздето има лечебно действие.

1. Гроздето се използа при остри и хронични респираторни заболявания. То засилва имунитета при болните от туберкулоза, помага при астма, бронхит, ефизема и др. Глюкозата, киселините и солите, които се съдържат в гроздето, помагат на дихателните пътища да се освободят от секретите.

2. Гроздовата захар и минералните соли правят гроздето перфектно за лечение на сърдечно-съдови заболявания. Диетата с грозде се оказва изключително ефикасна при хора със сърдечна недостатъчност. Премахва задъхването, възстановява нормалния сън и апетит и кара отоците да спаднат.

Консумацията на грозде има благоприятно действие и при хора с високо кръвно.

3. Плодът има доказано действие при проблеми с отделителната система и бъбреците. Голямото съдържание на вода и калории в гроздето го прави много полезно лекарство и храна за страдащите от бъбречни заболявания. То алкализира урината и засилва пикочоотделянето, което не позволява натрупването на песъчинки и образуването на камъни в бъбреците. Консумирането на грозде се препоръчва на хора, страдащи от остър или хроничен нефрит, лиопидна невроза, камъни в бъбреците и много други.

4. Гроздето има лечебно действие при заболявания на храносмилателната система. То помага на стомашните жлези да отделят сокове, които са нужни за доброто храносмилане. Гроздовият плод има и прочистваща стомаха функция, благодарение на калиевите соли, плодовите киселини и целулозата, която съдържа.

При запек препоръката е гроздето да се яде сутрин на празен стомах.

5. Действа благоприятно при проблеми с обмяната на веществата. При разпадането на белтъчините се произвежда пикочна киселина, която се отлага в ставите и тъканите, което води до подагра. Гроздето възпрепятства това да се случи, защото помага на организма да разгради белтъчините по-бързо.

6. Гроздето съдържа растителни метаболити, наречени флавоноиди, които предпазват клетките от образуване на тумори, които на по-късен етап може да се окажат злокачествени. Също така в гроздовия плод има киселина, която премахва натрупаните в огранизма канцерогени и възпрепятства развитието на ракови заболявания.

Нужно е да знаете, че гроздето може да влоши здравословното ви състояние, ако страдате от язва, хронична диария, декомпенасация на сърцето или диабет.

Източник: zdrave.to

 

B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха
B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *