БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Японска техника на ходене топи висцералните мазнини

С помощта на тази японска техника на ходене ще успеете да се освободите от мазнините, които се натрупват около органите

японска техника
Японска техника на ходене топи килограми и извайва супер тяло

Това ще направи талията по-тънка, коремът по-плосък, и освен това ще ви даде възможност да отчетете полезна физическа активност.

Не всички от нас могат да си позволят да ходим на фитнес три пъти седмично. И изобщо не става въпрос за пари! Не винаги сме в състояние да намерим време, а понякога, дори по-често, ни липсва мотивация.

Ако искате да изглеждате добре, трябва да водите физически активен живот и да се храните често, балансирано и по възможност – с по-малко мазнини и захар. За тези, които са много заети и не могат да отделят време за тренировки във фитнеса, предлагаме да опитате специална техника за ходене.

Има много и различни начин на ходене. Повечето от вас навярно са чували и знаят нещичко за скандинавското ходене.

С какво то е по-различно от предложената днес японска техника на ходене?

Финландското ходене, което по някаква причина често наричаме скандинавско, е лека, до умерена физическа активност, която заслужено набира популярност. И ако на някой му е трудно да плува, да кара колело или да бяга, тогава с помощта на финландско ходене можете да натоварите страхотно мускулите си.

Факт е, че при нормално ходене са ангажирани приблизително 60% от мускулите, докато при скандинавското – всичките 90%. Това се обяснява лесно, защото при ходене с пръчки, част от товара пада върху ръцете, раменете и дори шията. В този случай се изгарят много повече калории, а пулсът се увеличава с около 10-15 удара в минута.

Скандинавското ходене е за по-възрастни хора

По отношение консумацията на енергия, скандинавското ходене може да се сравни с бягането, но сърдечно-съдовата система е по-малко натоварена. Следователно, финландското ходене е подходящо не само за спортисти и тренирани хора, но и за тези, които са с наднормено тегло или имат проблеми със сърцето. С оглед на това ползите от скандинавското ходене за възрастните хора са наистина огромни.

Може да изброяваме лечебните ефекти на скандинавското ходене дълго време. Но на първо място, заслужава да се отбележи укрепването на мускулния корсет, облекчаване работата на сърцето, подобряването на координацията, увеличаване на издръжливостта и понижаване на кръвното налягане. Също така, този вид ходене помага за коригиране на стойката, облекчаване на мускулните крампи, а също и придобиване на стабилно добро настроение, поради производството на ендорфини.

Както вече стана дума, скандинавската техника на ходене е по-подходяща за поддържане здравето на възрастните хора

Скандинавското ходене изисква специално оборудване и дълго време, през което да се практикува, а за японското – само на 7 минути на ден.

Това е най-добрата техника за ходене при отслабване, която ще помогне не само да се отървете от излишъка, но и да стегнете глутеалните мускули. Позата също ще се коригира, затова не се колебайте! Научете се и започнете да практикувате японското ходене още от утре.

КАК ДА ОТСЛАБВАМЕ С ПОМОЩТА НА ЯПОНСКА ТЕХНИКА ЗА ХОДЕНЕ?

Преди всичко трябва да заемете изправен стоеж. Целият силует трябва да е една съвършена права линия.

Повдигнете таза си с крак. Трябва да усетите, че началото на движението идва от самата долна част на крака. Повдигнете левия крак, протегнете го напред. Не забравяйте да стегнете таза.

Задръжте този крак за 6 секунди и леко го спуснете, започвайки от петата.
Сега повдигнете десния крак по същия начин: таза също трябва да се издигне с крака.

Опитайте се да държите гърба си прав и не спускайте раменете, докато правите упражнението.

Японците са страхотни изобретатели по отношение спестяването на време. Те предлагат и различни масажни техники, които могат да помогнат за излекуването и поддържане младостта на тялото, без да изразходват твърде много ресурси.

Източник: takprosto.cc

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Японска техника на ходене топи висцералните мазнини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *