Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СТИЛНОКС / STILNOX

Съдържа золпидемов тартарат, лактоза, микрокристална целулоза,метилхидроксипропил целулоза, натриев нишестен гликолат, магнезиев стеарат, титаниев диоксид, полиоксиетиленгликол

Предназначение

Таблетките СТИЛНОКС се прилагат при краткотрайно безсъние. Продуктът под формата на перорални таблетки се назначава от лекар; медикаментът е от типа седативи и има някои сходства с бензодиазепините.

Как се приема

СТИЛНОКС се приема само вечер, непосредствено преди лягане. Обичайната дневна доза е 10 мг. По преценка на лекуващия тя може да се коригира.

Ако е пропуснат прием, терапията продължава на следващия ден с обичайната доза. при неволно предозиране е наложителна медицинска консултация.

Приемът на медикамента не трябва да се прекратява самоволно и рязко заради риск от синдром на отнемането. Спирането на терапията става по лекарска препоръка.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на това лекарство трябва да следва указанията на лекуващия, за да се избегнат странични ефекти с негативно отражение върху здравето. В редки случаи пациентът може да развие ангионевротичен оток – състояние, което изисква спешна медицинска намеса.

При засягане на нервната система са възможни сънливост или безсъние, главоболие, нарушения на съзнанието. Има информация за отражения върху психиката с халюцинации, агресия и раздразнителност, депресия, нарушения на либидото, обърканост и кошмари.

Съобщава се и за кожни реакции като обриви и хиперхидроза. Сред страничните ефекти са също дихателна недостатъчност, гадене и повръщане, стомашно разстройство, болки в корема. Възможни са още умора, нарушения в походката, падания.

Терапията може да провокира отклонения в чернодробните функции.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се прилага при алергия към една или повече съставки.

Противопоказан при дихателни затруднения и чернодробни заболявания в тежка форма.

Рискови пациенти са тези, които вече са развивали зависимости към други медикаменти. Прилагането на продукта при тях трябва да е под контрол, особено финалната фаза и прекратяването на приема. Специално внимание от страна на лекуващия е необходимо също при пациенти в напреднала възраст, алкохолно зависими, хора с хронични чернодробни заболявания или дихателна недостатъчност.

Не се препоръчва за пациенти в депресивно състояние заради риск от проява на суицидни настроения.

Противопоказан за деца и подрастващи под 18 години, за бременни и кърмачки.

Под въздействието на този медикамент са възможни ефекти като отслабване на концентрацията и вниманието, обърканост, сънливост, забавени рефлекси. Поради тези причини не се препоръчва шофиране или работа с тежки машини по време на лечението.

Взаимодействие с други медикаменти

Съвместяването на СТИЛНОКС с други медикаменти трябва да бъде обсъдено с лекуващия с оглед избягването на взаимно повлияване с негативни последици.

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за 7 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *