Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Робот за обездвижени хора в болница Сердика

Най-голямата болница за рехабилитация в България – “Сердика“ представи преди десетина дни революционния робот HAL CYBERDYNE

На демонстрацията присъстваха Академик Лъчезар Трайков – един от най-търсените невролози в България, Андрей Марков, съосновател и управител на „Аджъбадем Сити Клиник“, както и доцент д-р Спас Спасков, бивш директор на Пирогов, информира btv. Те бяха поканени от ай-голямата болница за рехабилитация в България – “Сердика“.

Академик Лъчезар Трайков – един от най-търсените невролози в България

Свръхмашината, която ще се използва, за да помага на обездвижени хора да ходят отново, се радва на огромен интерес не само от страна на пациентите, които ще имат нужда от нея, но и от страна на медицински специалисти от цялата страна.

В демонстрацията по време на представянето взеха участие двама пациенти от болница „Сердика“, лекуващи се с HAL. Част от гостите искаха да разберат как се чувстват пациентите след процедуртаа с HAL*, зададоха въпроси и получиха повече от положителен отговор (гледайте видеото).

Специалистите, които присъстваха на представянето на HAL пожелаха да получат повече информация за процеса на възстановяване на лекуващите се вече пациенти.

Революционен екзоскелет помага на обездвижени хора в болница Сердика

За да бъде лечението с новия апарат от най-високо качество болница „Сердика“ изпрати свой екип на обучение в Япония. Г-н Димитър Петров, който е директор на „Рехабилитация и физиотерапия“ най-общо обясни някои от ключовите моменти при прилагането на HAL в лечение на травми. Той демонстрира как HAL разпознава импулсите на мозъка, превръщайки ги в движение

Иновативният метод за рехабилитация ще е достъпен за всеки, който се допита до екипа на болницата

Добре е да се знае, че след Швейцария, Германия и Италия, България е четвъртата държава в Европа, която разполага с революционния екзоскелет.

Достъпността е приоритет за „Сердика“ и медицинската услуга с екзоскелета е на приемлива цена. Болницата работи с НЗОК по всички клинични пътеки за продължително лечение и рехабилитация и приема пациенти с всякакви травми.

*HAL (Hybrid Assistive Limb) е най-съвременната технология в света за възстановяване на двигателните функции при травми и заболявания на нервната система и опорно-двигателния апарат. Екзоскелетът HAL води до сливане на човек, машина и информация чрез прецизно улавяне на нервни импулси. Японският робот, произведен от световния лидер в създаване на подобни изобретения, помага на хора с физически увреждания да се движат и им дава възможност да упражняват по-голяма мускулна сила от обикновено. Уникалният механизъм на технологията ускорява регенерацията на невроните и “учи” мозъка отново да движи крайниците.

Болница за рехабилитация „Сердика“

София, ул. Монтевидео 21А
Телефон: +359 890 111 112,
0700 70 112
Електронна поща: info@serdika.com
Сайт: www.serdika.com

Източник: btvnovinite.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *