Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нийл Барнард: Скрити причини за пристрастяването към вредната храна

Нийл Барнард е лекар, който предупреждава за скритите причини за пристрастяването към шоколад, мляко, газирани напитки и други не особено полезни храни

Нийл Барнард
Книгата на Нийл Барнард „Силните храни за мозъка“ е преведена и на български

Нийл Барнард, доктор на медицинските науки, основател и председател на Комитета на лекарите за отговорна медицина, автор на няколко книги, превърнали се в бестсейлъри, има някои съображения относно приема на храни и напитки, които често употребяваме в ежедневието си.

Как развиваме навика да се храним неправилно?

Захар

Нека да започнем със следното – как се омагьосва дете? Вземете дете на възраст 10-12 седмици, седнете до него лице в лице на разстояние по-малко от половин метър, смесете чаша вода и чаена лъжичка захар, потопете залъгалката на бебето в тази вода, поставете я в устата на бебето и изчакайте 3-5 минути. Готово, детето вече е омагьосано – можете да излезете от стаята. Върнете се след 10 минути с група хора и ще видите, че детето пренебрегва всички останали и гледа само вас, така както се гледа божество.

Захар – ненапразно я наричат бялата отрова

И така, какво се случи тук – вкусовите рецептори на бебето са насочени към познатия вкус на майчиното мляко, а вие току-що приложихте ефекта на захарозата върху неговите вкусови рецептори. Този вкус изпрати сигнал до мозъка и химикалите – опиати, които се съдържат в захарта, и които са подобни като ефект на хероина и морфина, влязоха в мозъка на детето.

Те от своя страна провокираха отделянето на вещество, наречено допамин , което е отговорно за приятните усещания. Всичко това се случи, докато детето ви гледаше – и приятните усещания в детето вече са свързани с вас. Не е задължително това да е вашето дете. Захарното заклинание може да бъде приложено върху всяко дете.

Ако обаче майката на детето беше наркоман, това нямаше да се случи. Защото бебето ѝ буквално се „къпело“ в опиати в продължение на 9 месеца и няма да има никакъв ефект от малкото количество опиати, освободени от захарта.

В 1 ч.л. захар има само 15 калории, и това не е кой знае какъв проблем

Проблемът е самата захар. Захарта се съдържа във всичко. Много лесно е да се абсорбира и да започне да се натрупва. И ако изпиете 0,6 литра кока-кола, поглъщате допълнителни 250 килокалории, които изобщо не ви трябват.

Кока-колата е пристрастяваща

Ако анализирате състава на Кока-Кола, получавате 60 грама захар и толкова кофеин, колкото в чаша кафе. И ако захарта не ви направи достатъчно пристрастени, кофеинът ще свърши тази работа. Когато дете на 12-14 години започне да пие кока-кола, то се пристрастява.

На уебсайта на Кока-Кола пише: „Кофеинът не пристрастява“. Това е лъжа.

Шоколад

Какво се случва: след като получат сигнал за вкуса на шоколада, в мозъка се отделят опиати. Следователно, ето защо ние се нуждаем от него толкова много. Особено в ситуации, когато трябва да заглушим болката или сме ядосани и уморени.

Сирене

Наскоро проведохме проучване. Ние сме Комитетът на лекарите по отговорна медицина, заедно с нашите колеги от университета в Джорджтаун. В него участваха 59 жени в постменопауза с наднормено тегло. Трябваше да проверим как храненето влияе върху теглото им. Те бяха разделени на 2 групи – на една от които беше дадена така наречената здравословна балансирана храна, с присъствието на месо и риба в диетата. Експерименталната група беше вегетарианска група. След 14 седмици решихме да видим какво се случва с жените от двете групи. Веганите значително отслабнаха и подобриха здравето си. Зададохме им въпрос каква храна им е липсвала най-много през този период. Оказа се, че храната, за която са жадували през тези 14 дни е … сирене.

Какъвто и режим на отслабване да спазвате, препоръчително е да започнете да използвате хранителна добавка, която ще обуздае гладът ви. Защото, първите седмици са от решаващо значение за възможната промяна на вашите хранителни навици.

АПИ СЛИМ е най-ефикасното предложение от разнообразието от хранителни добавки, които в момента се предлагат

[box type=“shadow“ ]Защо? Защото АПИ СЛИМ не просто контролира вълчия апетит.

АПИ СЛИМ ще ви помогне да преодолеете желанието за сладко, да отслабнете и да се сдобиете трайно с желаната фигура, без йо-йо ефект.

АПИ СЛИМ

АПИ СЛИМ е под формата на таблетки за смучене с вкус, който конкурира и най-вкусните бонбони.

Освен това, АПИ СЛИМ може да се приема и от диабетици.

И не на последно място – съотношението цена-качество е просто изкушаващо!

Не гладувайте! Отслабнете лесно и неусетно!

Обадете се веднага на: 0885 49 20 82 или 0877 90 45 79 и поръчайте АПИ СЛИМ – най-вкусния е ефикасен начин да се предпазите от затлъстяване и вредните ефекти, които това състояние носи.[/box]

Още през 1981 г., докато бях в изследователския институт в Северна Каролина, намерих документ, подготвен от един от учените, който преподаваше там. Той е открил в млечните продукти вещество, много подобно на морфина. Проведоха се редица биохимични изследвания, а резултатите бяха публикувани в списание „Science“. Изводът е, че това е наистина вид морфин, но съдържанието му е много малко, и считам, че присъствието му не може да пристрастява.

Необходимо е да се справим с казоморфина, чували ли сте за това?

Знаете ли какво е казеин? Това е млечен протеин. Всички протеини се състоят от вериги, чиито връзки са аминокиселини – основата, която изгражда самата протеинова структура. В храносмилателния тракт тези аминокиселини се разграждат и навлизат в кръвта, и организма може да ги превърне в мускули или дори в мазнини, които се натрупват около вътрешните органи. Но казеинът се държи по съвсем различен начин. В храносмилателния тракт се разгражда не на отделни аминокиселини, а на вериги от 4-5 аминокиселини. И те са биологично активни – активират опиоидите и той (каезинът) започва да действа като слабо лекарство, със сила на експозиция от около 1/10 чист морфин. Ако сте били в болница и са ви предписали болкоуспокояващи като морфин или дифенхидрамин, значи сте се сблъсквали и с страничния му ефект – запек. Ако ядете много сирене, тогава ще се отделят наркотични вещества и страничният ефект ще се случи също толкова бързо.

Въпросът е какво правят опиатите в млякото?

Млякото е полезно за малките деца и по-възрастните хора над 70 години

Заключението ми е, че природата не обича да оставя нищо на произвола. И тя е създала млякото, което има едва загатнат наркотичен ефект. Морфините влизат в мозъка на детето и имат лек седативен ефект. По време на храненето бебето изглежда толкова спокойно и малко след това бързо заспива.

Но природата едва ли е предполагала, че ще продължим да консумираме мляко и в зряла възраст.

Не искам да бъда настоятелен, но по-добре ще е да изоставите млечните продукти.

Месо

Холестеролът, отложен по стените на артериите, води до образуването на холестеролни плаки, което в крайна сметка е причина за инфаркти и инсулти. Повече няма какво да се каже.

Ако повечето хора практикуваха вегетарианство през 80 процента от времето, броят на болестите ще бъде сведен до минимум. В крайна сметка, появата на атеросклероза е пряко свързана с яденето на месо и други мазни храни.

Опитайте се да минете на строга веганска диета. За начало, само за период от 3 седмици. Това е напълно достатъчно, за да се формира нов навик – ще видите как периодичното веганство ще подобри здравето ви.

Източник: integrativenutrition.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *