Кога през деня трябва да пием вода, за да отслабнем?

Питейният режим помага за отслабване и регулиране на метаболизма

Пиене на вода за отслабване
Правилното спазване на питеен режим може да ускори отслабването и да регулира метаболизма

На всеки е известно колко е важно да спазваме режим на хранене, но малко хора знаят какви ползи крие пиенето на вода по часове.

 

На първо място е важно да консумираме достатъчно течности ежедневно, за да поддържаме балансирани нивата на вода в организма. Средно човек трябва да изпива по 1,5 л. вода всеки ден, като това количество може да се влияе от климата и консумацията на супи, сокове и др.

 

Дехидратацията може да е причина за чувство на умора, скелетно-мускулни спазми, главоболие и дори ниско самочувствие.

Пиенето на вода по часове може да има благоприятно влияние върху здравето. Правилното спазване на питеен режим може да ускори отслабването и да регулира метаболизма.

 

1. 08:00ч. сутринта
На празен стомах изпийте 2 чаши топла вода с лимон. Това ще помогне на стомаха Ви за храносмилането през деня и ще Ви ободри.

Може да закусите 20 минути след това.

 

2. 11:00ч.
Изпийте 1 чаша вода с нормална температура, това ще понижи апетита ви. След 20 минути може да изядете нещо дребно за закуска.

Препоръчително е на обяд да не консумирате огромно количество храна.

 

3. 13:00ч. на обяд
30 минути преди обяд трябва да изпиете 1 чаша вода с малко джинджифил. По време на хранене може да изпиете и половин чаша топла вода.

Топлата течност по време на хранене подпомага храносмилането, въпреки че някои диетолози са на обратното мнение.

 

4. 16:00ч. следобед
Ако сте консумирали нещо за следобедна закуска, изпийте 1 чаша вода. Ако не сте си позволили следобедно хранене, трябва да изпиете половин литър.

15 минути след като сте пили вода, може да си позволите да хапнете нещо леко.

 

5. 20:00ч. вечерта
Изпива се 1 чаша вода, в която може да се сложи парче лимон и лъжица мед. Това помага на стомаха за преработването на вечерята.

 

Питейният режим значително ще улесни изгарянето на излишните килограми, ще подпомогне огранизма да се прочисти от токсините и ще подобри метаболизма Ви.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *