Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МИЦЕТАЛ  /  MICETAL

Съдържа флутримазол, бензилов алкохол, макрогол цетостеарил етер, цетостеарилов алкохол, глицеролов моностеарат 40-50%, диизопропилов адипат, безводен динатриев хидрогенфосфат, натриев дихидрогенфосфат дихидрат, макрогол 400, вода

Предназначение

МИЦЕТАЛ е противогъбичен крем за локално външно приложение. Препоръчва се при микози от различен тип: дерматофитни инфекции, трихофития, кожни кандидози, както и при версиколарна пириаза. В много случаи това лечение се съчетава с перорален прием на медикаменти; не бива да се забравя, че гъбичните инфекции са упорити и изискват стриктно спазване на препоръките.

Как се приема

МИЦЕТАЛ се прилага само веднъж дневно. Неголямо количество от крема се полага върху кожата в проблемната зона; трябва да се обработи болното място заедно с неголям участък около него. Втрива се внимателно до пълното му попиване. Препоръчва се полагането на крема да се прави вечер преди лягане, върху чиста и подсушена кожа.

Продължителността на тази терапия се определя от дерматолог. Тя зависи от вида на инфекцията и от начина на повлияване. Възможно е подобрението да настъпи бързо, още в рамките на първите 3-4 дни. Въпреки това апликациите следва да се изпълняват в срока, определен от лекуващия. В противен случай са възможни рецидиви с усложнения.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с МИЦЕТАЛ обикновено се възприема добре, но все пак са възможни неприятни странични реакции. Те се изразяват в дискомфорт, зачервяване и парене, болка. Ако тези симптоми не са преходни и се наблюдава прогресия, лечението трябва да се прекрати.

Възможни са и случаи на алергични реакции.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МИЦЕТАЛ не бива да се прилага при алергия към активната съставка или към някое от помощните вещества.

Кремът е противопоказан за деца под 10 години.

Бременни и кърмачки биха могли да се лекуват с този продукт само при изричната преценка на лекуващия, че очакваните ползи превишават потенциалния риск.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на МИЦЕТАЛ, от които да произтичат негативни последици за пациента.

________

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 15 г  

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *