ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вижте кои стайни растения са отровни! Какво могат да ви причинят?

Съдържащите се в тях вещества оказват пагубно влияние върху сърдечно-съдовата система

Колкото и да са красиви, някои стайни растения могат да причинят доста сериозни здравословни проблеми. Така например някои от тях съдържат парлив сок, който може да предизвика сърбежи, алергия, сълзене. Тази опасност се крие във всички видове млечка. След като сте имали контакт с такъв вид растение, обикновено се появява обрив, увеличено слюноотделяне или сърбеж. Сред по-сериозните последствия са отоците на устните или очите, кашлица или затруднено дишане. Подобна алергична реакция може да предизвика игликата.

стайни растения
Адениум – отровно растение

Фикусът е едно от най-разпространените стайни растения. За съжаление може да бъде доста вреден за здравето, затова бъдете внимателни с него. Това растение може да предизвика сериозни алергични реакции или пристъпи на астма.

Силно отровни също така са хортензията, азалията и филодендронът. За тях обаче можете да сте по-спокойни, тъй като в преобладаваща част от случаите биха могли да ви причинят вреда само в случаите, когато попаднат в организма ви.

Не по-малко отровни от тях са и цветята от семейство „Тойнови“. Сред най-известните представители на това семейство са пустинната роза (адениум), азалията, олеандъра, камелията и мандевилата. Съдържащите се в тях вещества оказват пагубно влияние върху сърдечно-съдовата система. Разбира се, ако само се любувате на красотата им, не крият опасност. В никакъв случай обаче не ги прилагайте вътрешно, дори ако ги срещнете в някои рецепти от народната медицина.

Тези растения са най-опасни в период на растеж – особено ако техният аромат е по-силен. Най-малкото неразположение, което могат да ви създадат, е да предизвикат много силно главоболие. Такъв силен аромат например притежава лилиумът.

Всички лилиуми са вредни за човешкото здраве, без изключение. Това цвете може не само да предизвика много силно главоболие, но и да доведе до загуба на съзнание. В никакъв случай не трябва да бъдат разполагани в помещения, в които спи човек.

Източник: zajenata.bg, Pixabay.com

Царски билки
ЦАРСКИ БИЛКИ Златна формула – при отпадналост и хронична умора

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *