ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

10 признака на чревна кандидоза

Симптомите на чревна кандидоза са много общи и могат да бъдат объркани със симптомите на други заболявания

чревна кандидоза
Чревна кандидоза – идва неусетно, лекува се трудно

Научете основните симптоми на това стомашно-чревно разстройство, за да избегнете развитието на по-сериозни стомашно-чревни заболявания.

Чувствате ли неприятна тежест час след края на храненето? Имате ли усещането, че трябва да си разкопчаете панталоните малко след като сте седнали на масата и едва сте опитали ястието? Това е често срещан проблем днес. Много хора се оплакват, че се събуждат с плосък корем и завършват деня с усещането, че са погълнали глобус. И по-лошото е, че това не е само усещане – коремът действително е издут. Всеки тип коремен оток, дори и да не е прекомерен, може да бъде причинен от чревно възпаление. Ако към подуването се добавят симптоми като газове и тежест в корема, това може да означава, че червата ви страдат, когато ядете определена храна, или имате чревна инфекция, като кандидоза.

Какво е чревна кандидоза?

Чревната кандидоза е инфекция, която се появява, когато равновесието между лошите и добрите бактерии в червата е нарушено. В този случай лошите бактерии се размножават много по-дбързо.

Защо това се случва? Бактериалният дисбаланс в червата обикновено засяга хората, които ядат много въглехидрати, рафинирани храни, пият големи количества алкохол, предпочитат преработените храни и др. Този вид хранене също така подхранва бактериите и, унищожавайки източниците на късоверижни мастни киселини, причинява чревни газове и едеми.

Други видове вредни бактерии е възможно да разграждат жлъчните соли, преди тялото да ги използва, и така то не може да абсорбира мазнините. Появяват проблеми като диария, като в същото време изпускането на газове е затруднено.

В допълнение, трети тип бактерии могат да произвеждат токсини, които увреждат лигавиците на тънките черва, като по този начин пречат на организма да усвои необходимите хранителни вещества.

Кои са 10-те признака, които показват, че страдате от чревна кандидоза?

Симптомите на чревна кандида са много общи и могат да бъдат объркани със симптомите на други заболявания. Класическата препоръка на лекарите е да направите консултация със специалист и да се подложите на необходимите изследвания за установяване на причината.

Наблюдавайте себе си, ако повече от месец имате някои от следните симптоми:

– Газ, издуване на корема.
– Тежест в стомаха.
– Лошо усвояване на мазнини.
– Непоносимост към храни като млечни продукти, глутен, кофеин, фруктоза и др.
– Болки в корема или колики.
– Храносмилателни проблеми като запек
– Синдром на раздразненото черво или възпалително заболяване на червата.
– Хронични проблеми като умора, диабет, фибромиалгия, имунни заболявания, невромускулни разстройства и др.
– Недостиг на витамини и минерали, особено витамин В12.
– Почти постоянна диария.

Какво може да накара да се размножават?

Растежът на лоши бактериите се случва, когато нещо пречи на храносмилателния процес, който се грижи за прехвърлянето на бактерии и храна в дебелото черво. Когато нервите или мускулите на червата страдат от увреждане, това кара вредните бактерии да се размножават в тънките черва, което увеличава шансовете за получаване на чревна кандидоза.

Например заболявания като диабет могат да засегнат чревните мускули, което води до появата на чревна кандида.

Друга възможна причина за ненормално натрупване на лоши бактерии в червата е проблем като болест на Крон.

Бактериалният дисбаланс може да се повлияе и от прекомерната употреба на лекарства, които променят чревната бактериална флора, като антибиотици, стероиди и др.

Основната причина за този проблем обаче е използването на рафинирани продукти, алкохол, въглехидрати, захари и др.

Как да разберете дали страдате от чревна кандида?

В клиниката можете да проверите дали имате този проблем, като изследвате урината или изпражненията. Очевидно е, че първо трябва да се свържете с специалист, за да обясните всички симптоми.

Диетата е първата успешна стъпка за елиминиране на чревната кандидоза

Как да се лекува този проблем?

Една от първите препоръки за лечение на чревна кандидоза е да се намали количеството на въглехидратите и да се избягва употребата на рафинирани продукти, като захар и брашно. Също така трябва да избягвате алкохола и да се консултирате с лекар, който да назначи необходимото лекарство. Обикновено се предписват антибиотици и пробиотици.

Източник: www.obozrevatel.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *