БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

3-минутен масаж на японските гейши за контрол на метаболизма и плосък корем

Според източната медицина в корема са съсредоточени всички емоции, които изпитваме от началото на нашия живот


Често се случва именно в корема, и поради силата на емоциите които изпитваме, да се образува „възел“, който „блокира“ работата на храносмилателната и на дихателната система.

Факт е, че след една определена възраст скоростта на метаболизма се променя, забавя се. Проблем с метаболизма днес имат съвсем млади момичета, както и деца. Всеки един от нас, без значение дали има някакво по-сериозно здравословно оплакване, или иска да се сдобие с така мечтания плосък корем, се нуждае от допълнително стимулиране. За да се даде тласък на метаболизма, за да не чувствате „буца в корема“, и то при положение, че сте изпили само чаша вода, трябва да се прави масаж.

Източната медицина предлага един много лесен и достъпен начин, с помощта на който се засилва обмяната на веществата и се подобрява работата на вътрешните органи.

Акупресура е техника, чрез която мануално се стимулират определени точки и меридиани по тялото. Тази техника оздравява, подобрява и буквално дирижира правилна циркулация на енергията чи.

Всички точки се масажират по часовниковата стрелка за около 3 минути. Масажът на японските гейши е практикуван както знатни особи, така и от съвсем обикновени момичета. Той остава популярен и до днес, не само защото се прави лесно и не изисква почти никакви усилия, но най-вече и заради своята ефективност.

Кои са точките, според източната медицина, които помагат не само да се сдобиете с един по-плосък корем, но и да засилите метаболизма?

Корем

Точка 1 – регулира апетита. Намира се на средната линия на корема, на равно разстояние между пъпа и гръдната кост. Масажирайте тази точка три минути по посока на часовниковата стрелка всеки път, когато решите да си хапнете нещо вредно и сладко.

Успоредни точки 2 – регулират дейността на дебелото черво. Те са разположени от двете страни на пъпа. Представете си две вертикални линии, които започват от зърната на гърдите. Спуснете ги така, че да стигнат на едно ниво с пъпа. Там са успоредните точки. Масажирайте няколко пъти на ден в продължение на 3 минути по посока на часовниковата стрелка.

Точка 3 – намира се на средната линия на корема на разстояние 4 пръста под пъпа.

Крак

Точка 4 – върху вътрешната повърхност на крака. В основата на големия пръст, в жлеба пред и под първата става на пръста.

Точка 5 – от страната на крака в основата на палеца, точно под издутата кост на ставата.

Многобройни научни изследвания показват, че стимулиране точките на ушната мида също е много ефективна техника за намаляване на теглото

Мануалната терапия върху центъра на апетита, разположен в хипоталамуса, намалява желанието за извънредно похапване. Освен това, намалява и обема на стомаха, което води до тонус на мускулатурата му.

Точка 1 – ликвидира чувството на глад.

Точка 2 – намалява обема на стомаха и тонизира коремната мускулатура.

Точка 3 – точката на хипоталамуса – засяга центъра на апетита.

Точка 4 – в средата на трагуса (най-външната част на ухото, която е леко издадена, като хълм), е разположена известната точка на апетита. Стимулирайте я възможно най-често. Може да е със заобления край на химикалката, може да е с пръст, или с каквото имате под ръка.

Илюстрациите ще ви помогнат много лесно да откриете нужните точки.

Дишайте! Всяка вечер и всеки път, когато има възможност през деня, дишайте дълбоко с долната част на корема

Вдишвайте, издуйте стомаха като топка. Издишайте бавно, като натискате с два пръста пъпа и се опитвате да го доближите до гръбнака.

Около червата има стотици нервни окончания. Те са невротрансмитери, които доставят на мозъка адреналин и норепинефрин.

Коремното дишане ви позволява да масажирате всички органи, разположени в коремната кухина, да ги направите по-гъвкави, да улесните кръвообращението и разпределянето на неврохормони. Дишането с корема също така позволява да се намали центъра на тежестта, което дава много по-добра стабилност и мобилност на тялото.

Източник: anisima.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “3-минутен масаж на японските гейши за контрол на метаболизма и плосък корем

  1. Маргарита Георгиева каза:

    Беше ми много интересно и ще последвам съветите ви!
    !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *