Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 билкови рецепти за болен стомах, лабилни нерви и затлъстяване

Има билка, която се справя както със стомашно-чревни неразположения и лабилните нерви, така и със затлъстяване. И тази билка е достъпна за всеки

И тази билка, която се ползва и като подправка, е почти на една ръка разстояние.

Въпреки факта, че лятото вече е в разгара си, и е трявбало да се погрижим за излишните килограми по-рано, мнозина продължават да пробват чудотворни диети, обещаващи бързи резултати. И в това състезание, когато всеки се опитва бързо да се раздели с килограмите, натрупани през годините, малко хора се сещат за ползите и вредите.

Днес ще припомним рецептите за една напитка от две билки, която не само ще направи тялото идеално, но и ще донесе спокойствие за нервите. Освен това, този чай ще направи на организма ви огромна услуга – ще нормализира кръвното налягане и ще подобри работата на храносмилателната система. И всичко това благодарение на различните варианти на една и съща напитка – ментов чай.

билкови
Билкови рецепти за здраве

Чай от мента + още 3 лечебни комбинации – свалят кръвно, помага при безсъние и слаби нерви, както и при проблеми със стомаха и затлъстяване

Експертите смятат, че дори вдишването на парите на ментата чрез инхалатор допринася за загуба на тегло. Какво ново можем да кажем за ментовия чай?

Освен вече споменатия успокояващ ефект, чаят от мента помага за борба със заболяванията на дихателната система, повишава имунитета, унищожава микробите в устата, оставяйки дъха свеж за дълго време.

Ментовият чай стимулира храносмилането, унищожава патогенните микроби в червата, премахва подуването на корема и успокоява стените на лигавицата след консумация на нискокачествена и нездравословна храна. След чаша ароматен ментов чай, апетитът намалява. По този начин се елиминира и преяждането.

Подготовката на здравословен ментов чай ​​е лесна: просто залейте 1 супена лъжица суха мента (или няколко пресни листа) с 2 чаши вряща вода и ги оставете да се варят в продължение на най-малко 10 минути.

Въпреки това, ефектът от напитката може да бъде подобрен, за да се справите по-ефективно със затлъстяването

В този случай трябва да се вземат 2 супени лъжици сушена мента (или десетина свежи листа), един литър вряща вода и 1 супена лъжица зелен чай. Съставките трябва да се варят и след това да се остави отварата да престои няколко минути.

Важна подробност: зеленият чай се добавя малко преди да махнете ментата от котлона. Той не бива да се вари, а по-скоро да се запари. Подходящата термична обработка спомага за постигането на един по-добър вкус на зеления чай.

Най-полезен ментов чай ​​се получава с мащерка

Комбинацията от тези две растения ви позволява да се справите с бронхита и лошия дъх от устата. За да си направите такъв чай, трябва да вземете 1 супена лъжица мента и мащерка и да ги залеете с чаша вряща вода.

Сега остава само да заври течността, да се покрие с кърпа и да се остави да се настоява в продължение на 15 минути. Не забравяйте да добавите супена лъжица пресен мед към чашата с ментов чай, но след като температурата му е спаднала до такава, която ще позволи да го изпиете. По този начин не се губят лечебните свойства на меда.

По същия начин може да си приготвите и така наречения „Вечерен чай“. Сменете мащерката с маточина и ще получите напитка, която ще има широкоспектърно благотворно въздействие върху нервната система и съня.

Да, тези напитки от мента са уникални по отношение на употребата им. И тъй като положителен резултат може да се постигне, ако редовно включвате тези чайове в диетата си, като ги замествате, например с обичайното кафе. В същото време е необходимо да запомните някои странични ефекти.

Факт е, че хипотоничните пациенти, които вече имат ниско кръвно налягане, не могат да пият ментов чай. Трябва да се въздържат от употребата на чая от мента, в комбинация със зелен чай, пациентите с висока киселинност на стомаха. Мъжете е нужно внимателно да пият ментов чай, защото напитките от това растение потискат репродуктивната функция.

Източник: healthline.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *