ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

4 бързи и лесни рецепти против старчески петна

Старчески петна – как да ги премахнем?

Старческите петна могат да се появят вследствие на редица причини: продължително излагане на слънчева светлина, приемане на противозачатъчни, стрес, заболявания на щитовидната жлеза или проблеми по рождение. Появата им се дължи на повишеното производство на меланин – хормонът, отговорен за пигментацията на кожата. Нарастването на количеството меланин води до появата на петна по лицето.

Ето няколко рецепти, които помагат бързо при старчески петна и са лесни за приготвяне у дома.

Старчески петна - как да ги премахнем ?
Старчески петна – какво помага? Как да ги премахнем?

1. Крем от мляко, лимон и мед

Кремът се приготвя, като се смесят 4 с.л. мед, 2 с.л. мляко на прах и 5 с.л сок от лимон. Разбърква се до получаване на хомогенна смес, след което се слага в буркан и може да се съхранява в хладилник до 20 дни. Нанася се върху чиста кожа и се оставя за 20 мин., за да може сместа да подейства, след което се измива от лицето със студена вода.

2. Лимон и магданоз

Приготвя се, като се смесят 1 ч.л. сок от лимон, 1 ч.л. нарязан пресен магданоз, 1 ч.л. овесена каша. Нанася се внимателно и се оставя 20 минути, за да има нужния ефект. Изплаква се с вода и се препоръчва използването на овлажнител или бадемово масло, защото сместа изсушава кожата.

3. Маска с яйце и морков

Смесват се 1 яйце с 1 ч.л. ситно настърган морков. Нанася се върху кожата на лицето, деколтето и шията с бавни масажни движения. Оставя се за 30 минути и се измива със студена вода. Отново е желателно да се използва овлажнител или бадемово масло.

4.Тоник от грозде

Използват се 10-15 гроздови зърна, които са почистени от семената и 100 мл. пречистена вода. Зърната и водата се слагат в блендер и се смилат до получаване на хомогенна смес. Сместа се нанася с памучен тампон върху засегнатите части на кожата, измива се след 30 минути със студена вода.

 

крем АНТИПИГМЕНТ
АНТИПИГМЕНТ – крем за премахване на пигментни кожни петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “4 бързи и лесни рецепти против старчески петна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *