АЛЕРГИЯТА КЪМ ВИТАМИНИ МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ СМЪРТОНОСНА

Не вярвах, че човек може да има алергия към витамините, докато не се уверих с очите си, че това е напълно възможно. Майка ми, която е на 67 години, беше отслабнала доста и аз реших да я подкрепя с витаминен комплекс от ампули. Но само няколко часа след първата инжекция лицето се поду, започна да я сърби и се затрудни дишането й. Възможно ли е това да е алергия към Витаминния комплекс?

Ангелина Лалева, Червен бряг

Витамините никога не са алергени по „химични причини“. Те са образувани от молекули, които прос­то не могат да предизвикат образуването на анти­тела – основата на всяка алергична реакция. Трябва да знаете – алергията при вас вероятно е страничен ефект от предозиране с витамини. Това обикновено се случва при предозиране с инжектирани витамини. Помнете – витамините в ампули са предназначени само за лечение в комплекс с лекарства, които е ‘предписал лекарят. Времето за приемането на ле­карствата трябва да се спазва стриктно, както и да се изпълняват препоръките на лекаря, предупреждават специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *