БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

6 билки, които помагат при болна щитовидна жлеза

Болна щитовидна жлеза – какво помага?

Щитовидната жлеза отговаря за съществени функции в човешкото тяло, които имат ефект върху цялостното здравословно състояние. Хормоните, отделяни от нея, помагат на организма да регулира сърдечния ритъм, кръвното налягане, метаболизма, либидото, растежа при децата.

Повишената или понижена функция на щитовидната жлеза са често срещани проблеми, при които е важно да се вземат мерки час по-скоро, защото могат да доведат до по-сериозни усложнения, причинени от промяната на хормоналното ниво.

За лечение и поддържане на здрава щитовидна жлеза има множество билки, които помагат и имат благоприятно действие. Те могат да се приемат като хапче, капсула или чай.

Болна щитовидна жлеза
Билката вечерна иглика помага при болна щитовидна жлеза

1. Ленено семе

Лененото семе помага при понижена функция на щитовидната жлеза, то увеличава отделянето на хормоните. Трябва да се приема по една супена лъжица на ден, за да има благоприятен ефект.

Може да се добавя в храната, което го прави много лесно и удобно за консумация.

2.Ехинацеа

Тази билка има положително действие при повишена функция на щитовидната жлеза, също така повдига имунитета. Може да се приготви чай от корените на растението, като се накиснат във вряща вода.

3.Коприва

Помага при двете нарушения на работата на жлезата. Действа най-ефикасно под формата на чай.

4.Женско биле

Помага при намалено отделяне на хормони. Има тонизиращ ефект, също така действа против развитието на ракови клети на щитовидната жлеза.

5.Джинджифил

Джинджифилът помага при регулация на отделяните хормони и е богат на вещества, който са полезни за жлезата. Най-добре е да се консумира пресен или да се направи чай.

6.Вечена иглика

Тази билка действа отлично при намалена функция на щитовидната жлеза. Също така помага при косопад и тежка менструация. Препоръчително е да се пие под формата на чай.

ти лайф капсули
ТИ ЛАЙФ (капсули) – при проблеми с щитовидната жлеза

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *