Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Опасен ли е пневмотораксът

Пневмотораксът се проявява със спадане на белите дробове или части от тях заради повишено налягане в плевралната кухина. Болката в гърдите при пневмоторакс възниква внезапно, съпровожда се със задух, учестено дишане и сърцебиене. А също и главозамайване, слабост и други симптоми. Факторите, които помагат за развитие на пневмоторакса, са: проникващо нараняване на гръдния кош, емфизем на белия дроб, пристъп на бронхиална астма, бронхоектатична болест и други.

Пневмонията се характеризира с възпаление на белите дробове и се съпровожда с болки в гърдите, кашлица и храчки, повишена температура на тялото и други. Болката при пневмонията е едностранна, тя се засилва при движение и кашлица и намалява в легнало положение – на едната страна.

Плевритът също е възпалително заболяване. Болките при него са едностранни, от страната на възпалението. Те се засилват при движение и при дълбоко вдишване и намаляват в легнало положение – на едната страна. Болката в гърдите постепенно изчезва, обаче това не означава оздравяване, а показва, че в плевралната кухина се е събрала течност и възниква задух.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *