Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как телевизионния готвач Том Керидж спечели битката с високото кръвно, диабета и наднорменото тегло?

Том Керидж, звездният готвач, отличен от Michelin е успял да отслабне със 76 килограма и продължава да печели битката с излишното тегло

Том Керидж
Том Керидж – преди и сега

Максималното тегло на популярният не само във Великобритания телевизионен готвач е било 190 килограма. След като започва да спазва диета килограмите му значително намаляват. Том Керидж разказа как е успял да се справи с проблемите, които са го сполетели заради наднорменото тегло.

Основният мотиватор в неговия случай е влошеното му здравословно състояние. Готвачът признава, че работата му е свързана с дегустации, но не това е била причината той да тежи почти 200 килограма. Керидж просто обичал да си похапва, а натоварения му график не му позволявал да полага дори минимални грижи за здравето си. Така неусетно, освен с излишни тлъстини, готвачът се сдобива и с високо кръвно налягане, както и с диабет тип 2 и опасно омазняване на черния дроб.

В началото на кариерата си Керидж отдава цялото си време и енергия на развитието на собствения си бизнес

Той вече е отличен като 3-звезден готвач от Michelin и открива нови ресторанти. Забързаният ритъм на неговото работно ежедневие не е бил проблем за него, въпреки факта, че работи по 90 часа седмично.

Да бъдеш главен готвач е истински рок енд рол: работиш до късно през нощта, ставаш рано сутрин. На практика отказваш да спиш, защото си твърде зает с работа и напълно отдаден на бизнеса.“

Такъв неистов ритъм на живот няма как да не повлияе на здравето на готвача. Том Керидж е бил под постоянен натиск, опитвайки се да спаси реномето си, а в края на тежкия ден разпускал с огромни количества храна и алкохол.

Том Керидж: Отслабването е въпрос на приоритети

През нощта не спирах да работя и не се прибрах в къщи, за да спя, така че алкохолът стана важна част от живота ми“, казва Керидж. Той признава, че не се е хранил с онова, от което е имал нужда, и най-вече е прекалявал с храната и алкохола в грешното време. Често се е хранил нощем.

Бях безгрижен за онова, което ядях и правех с тялото си“, казва готвачът. Проблемите със здравето му започнали малко преди да навърши 40 години.

„Разбрах, че ако продължавам в същия дух може и да не доживея до рождения си ден“, казва Керидж

Един ден Керидж решава да се откаже от алкохола и храните с високо съдържание на захар и въглехидрати. През последните три години той отслабва със 76 килограма – 40% от теглото му. Готвачът успява да поддържа здравословното сваляне на излишното тегло и до днес.

Керидж смята, че една от причините, поради които той се е сдобил с толкова много излишни килограми, е любовта му към удобните храни – готови ястия от магазини и ресторанти. Затова в последната си книга „Свежо начало: Как да готвим невероятна храна у дома„) Кридж насърчава читателите да се върнат в кухнята. За разлика от предишните му две книги Lose Weight for Good и The Dopamine Diet, „Свежо начало: Как да готвим невероятна храна у дома“ не е насочена към загубата на тегло, а върху премахването на бариерите между читателите и печката – било то поради недостиг на време или липса на доверие.

Ето пет основни съвета за поддържане на по-здравословен начин на живот от главния готвач Том Керидж

1. Не се фокусирайте върху „диетата“

Изберете вид храна, която е подходяща за вас, така че винаги да можете да се храните по този начин, а не само за кратък период от време.

Много хора смятат, че смисълът на диетата е да отслабнете. Всъщност става въпрос само за редовно хранене.

2. Движете се колкото може повече

Изберете вид дейност, която желаете и я практикувайте винаги, когато имате време. Готвачът прекарва от 6 до 8 часа седмично във фитнес клуб и няколко часа седмично в плуване.

Намерете нещо, което ви доставя удоволствие и тогава ще го правите по-често.

Предпочитайте само пресни продукти и се хранете с ястия, които сте приготвили сами у дома

3. Гответе у дома и използвайте само пресни продукти

Вместо удобните храни от щандовете за полуфабрикати в големите магазини или готовите ястия, които предлагат ресторантите, купувайте пресни продукти, идете в кухнята и се опитайте да експериментирате с храната за свое удоволствие.

Повечето хора казват, че имат твърде малко време, но всичко е въпрос на приоритети.

4. Привлечете в своята кауза приятелите и семейството

Ако искате да поставите себе си във форма и да отслабнете, кажете на другите за това. Ако те наистина са ваши приятели, ще ви подкрепят и ще искат да ви помогнат.

Включете децата в този процес. Нека цялото семейство води здравословен начин на живот.

5. Демонстрирайте воля в борбата срещу изкушенията

Вероятно най-трудното нещо е да се запази силата на волята, когато често искате да опитате „просто“ едно парче пица и сладолед. Нужно е да се борите с изкушенията.

Без значение колко е трудно да се принудите да отидете във фитнес клуб, да тичате, да ходите с по-бърз темп или да плувате, ако го направите, ще се почувствате страхотно и ще бъдете много горди от себе си. Помнете това, не спирайте и не позволявайте на изкушенията да пречупят вашата воля за по-добра фигура и стабилно здраве.

В едно от своите предавания, които BBC излъчва, готвачът казва: „Добрата храна има силата да трансформира отношенията, а когато щастливите хора готвят и се хранят заедно, това ги прави по-силни и по-здрави. Приготвянето на здравословен обяд или вечеря за другите е специален подарък, който сближава всички.

[box type=“shadow“ ]Очаквайте в някои от следващите ни публикации повече подробности за допаминовата диета, с помощта на която готвачът Том Керидж продължава да сваля излишните килограми[/box]

Източник: dailystar.co.uk

псилиум фибри
Псилиум фибри за отслабване

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *