Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

12 фрази, които програмират тялото да губи тегло

Тези 12 мантри (и един нестандартен отказ) ще ви помогнат да се настроите за успешна загуба на тегло, чийто ефект ще продължи дълго време. Потвърдено от диетолозите!

отслабване
12 фрази за отслабване

Опитали сте много диети, а излишните килограми или не намаляват, или стават все повече и повече? Може би всичко е заради неправилната настройка? Диетите често се провалят, защото предоставят само логически препоръки, но не отчитат психологическото състояние на човека. Първата стъпка към намаляване на теглото е да промените начина на мислене.

Мотивация за намаляване на теглото за всеки ден

1. 90% гориво, 10% забавление

Не е нужно да броите всяка калория. Просто се опитайте да изчислите мислено какво сте изяли за един ден, седмица и т.н. Зеленчуци, плодове, ядки и други здравословни храни трябва да бъдат в основата на вашата диета, но винаги можете да оставите място за парченце шоколад или чаша шампанско.

2. Ям, за да нахраня клетките си

Често говорим за храната като нещо, което използваме или за да трупаме килограми, или за да се освободим от тях. Забравяме защо наистина се нуждаем от храна. Когато разглеждаме приема на калории като процес, необходим за подхранване на клетките, започваме да виждаме истинската цел на храненето и да се грижим повече за онова, което е в чинията ни, така че тялото хем да няма нужда от нищо, хем да не бъде презадоволено.

3. Стремя се към напредък, а не към съвършенство

Няма такова нещо като перфектна диета. Опитайте се да направите необходимите промени в храненето и ще започнете да се радвате от ползите. Когато се отклонявате от принципите на здравословното хранене, вместо да се отказвате, просто признайте, че малко сте се поувлекли и се върнете пак там, където сте били, преди да „съгрешите“.

4. Няма лоши, нито има по-добри храни

По време на хранене много фактори играят роля – свежест на продуктите, хранене, сезонност, комфорт, вкус и външен вид на храната. Отказвайки себе си от вкуснотия, която отговаря на вашите нужди, вие изграждате нездравословна връзка с храната.

Неуспехът не е рационално хранене. Може и трябва да се отдадете на себе си, но е нужно да се направи правилно.

Например, погледнете на бонбоните като лекарство. Можете да ги ядете, но не толкова често, и в по-малки количества.

Загубата на излишното тегло включва и положително отношение към себе си

5. Моята закуска е като на 2-годишно дете

През деня са необходими закуски, които непрекъснато ни снабдяват с енергия и гориво. Въпреки това, бъдете внимателни при избора на меню за закуска, особено такива, в които има много сол, захар и мазнини. Те имат малка хранителна стойност и ви карат да искате повече и повече храна.

Изберете здравословни закуски, които бихте дали на 2-годишно дете. Например ябълки, банани, грозде и други нискокалорични храни, които добре засищат. Навярно сте забравили колко вкусна, питателна и в същото време хранителна е комбинацията от филия пълнозърнест хляб, намазана с извара и малко грозде.

6. Вдишвам, издишвам

Колкото и странно да звучи, тази фраза може да направи чудеса. Храната предизвиква много емоции, а в голяма част от случаите, в които ядем (семейна вечеря, празници и т.н.), причиняват преяждане. Затова, в момента, в който се почувствате тревожни, нервни или ядосани, опитайте се да се освободите от ситуацията за една минута. Затворете очи, вдишайте дълбоко и издишайте, повтаряйки тази мантра (вдишвам, издишвам) поне пет пъти.

При забавяне на дишането се стимулира парасимпатиковата нервна система, което ни помага да се успокоим.

7. Не ми трябва кантар

Най-добре е да следите теглото си, основавайки се на чувството си на увереност и на това колко удобно се чувствате в дрехите. Кантарът може да ви подведе, а постоянното теглене е в състояние да се превърне в мания и да доведе до негативни чувства.

8. Удоволствието не трябва да се свързва с храната

Когато възнаграждавате себе си, не е необходимо наградата да бъде храна. Много хора обичат да се отпуснат в края на деня, да се поглезят с вкусна храна или чаша вино. Въпреки това, гледането на любим филм, четене на книга или релаксираща баня може да донесе не по-малко удоволствие, а ползите ще бъдат по-големи.

9. Грешките доказват, че се опитвам

Тази фраза е особено полезна, за да ви напомня, че не всичко е загубено – най-вече в онези дни, когато сте потънали в отчаяние. Не очаквайте от себе си, че винаги ще се храните правилно, или че ще тренирате всеки ден във фитнеса, тъй като това е почти невъзможно. Когато се спънете или направите грешка, това означава, че се опитвате, и е повече от онова, което сте направили в началото.

Не забравяйте, че грешките не са грешки, а междинни спънки по пътя към успеха.

10. Не ми харесва? Няма да ям!

Не добавяйте калории с храна, която не ви харесва. Например, ако сте си поръчали десерт, който не е толкова добър, колкото е изглеждал на пръв поглед, спрете да го ядете. Това работи чудесно, когато отидете на събитие или се храните в ресторант. Когато получавате храна, която не ви харесва, няма нужда да я изяждате, само защото сте я поръчали.

Тази тактика помага за регулиране на порциите, тъй като много хора вярват, че трябва да „оближат“ чинията си или да получат най-много за парите, които ще платят. Крайният резултат е неудовлетворение и преяждане.

Не забравяйте, че храната все пак ще се превърне в отпадъци.

11. Завършвам храненето преди залез слънце

Много научни изследвания твърдят, че не е толкова важно, кога ядете, стига да поддържате дневния си калориен прием. Окончателната присъда по този въпрос обаче не е направена, и препоръките могат да се променят с времето. Ако забележите, че след късна вечеря чувствате тежест на следващата сутрин, и пропускате закуската, а след това преяждате, трябва да преразгледате навиците си. Най-добре е да приключите с вечерята преди 19 часа.

По-добре често и по малко, отколкото веднъж и много

12. Винаги ще има следващото хранене

Много хора не могат да устоят на любимата си храна, сякаш никога няма да могат да я пробват отново. Тази мантра е перфектна, когато трябва да ви се напомня да не бързате, да се наслаждавате, докато се храните, и да осъзнаете, че ще имате още много възможности да се радвате на любимото ястие. Можете да ядете много по-малка част или да се откажете от определени храни в момента, знаейки, че можете да ги опитате по-късно.

Бонус – нестандартен, но работещ отказ: „Аз не“ в сравнение с „Не мога“: когато упълномощения отказ мотивира поведение, насочено към целите

Според проучване, публикувано в Journal of Consumer Research, по-здравословните хранителни навици могат да започнат с едно просто „Аз не.“

Това изследване се основава на разбирането, че езикът, който използваме за описание на нашите избори, служи като механизъм за обратна връзка, който или усилва, или затруднява нашето насочено към целта поведение.

По-конкретно, беше изследвано влиянието на лингвистичния елемент на самообучението, в който отказът може да бъде оформен като „аз не“ (в сравнение с „не мога“), да се съпротивляваме на изкушението и да мотивираме целенасочено поведение.

Да бъдем в състояние ефективно да кажем „не“ на изкушението е критично умение, необходимо за нашето здраве и благосъстояние

Да кажеш, че „не правиш нещо“ предполага автономия, както и дългосрочен ангажимент.

Декларирането на отказ с помощта на „аз не“ е по-психологически овластяващо, отколкото използването на „не мога“ и мотивира в преследването на цели.

Изказването „Аз не ям торта!“ означава по-скоро твърдо установено отношение, отколкото временна ситуация, и подчертава личната воля, която движи отказа. По този начин, употребата на думата „не” служи като самоутвърждаване на личната воля и контрол в съответната саморегулираща се цел, водеща до благоприятно влияние върху чувствата на овластяване, както и върху действителното поведение. От друга страна, изразът „не мога да ям торта“ представлява външен фокус върху пречките.

Цялото проучване може да прочетете ТУК:

Източник: infoniac.ru

златно чудо N14
ЗЛАТНО ЧУДО за отслабване

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *