Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кацудзо Ниши: Изцеление на болести с енергия на мисълта

Да се ​​научим да създаваме движение и пулсации вътре в себе си чрез психическо въздействие – това е все едно да отворим вратата към здравето и вечната младост

Лечение с енергия на мисълта

Има хора, които със собствените си мрачни мисли са в състояние да създадат болест за себе си. Мисълта е страшна сила, която може да унищожи, но тя е и велика сила, която може да създава и изцелява. Една мисъл може да разболее напълно здрав човек – и една мисъл е в състояние да измъкне друг безнадеждно болен от леглото му. Ако един слаб и подозрителен към себе си човек е в състояние да насажда болест в себе си, то тогава силният дух може да преодолее смъртоносна болест! „Ами ако съм смъртоносно болен,“ казва здравият, но безсилен човек и наистина се разболява. „Няма да се откажа от нищо, ще се боря до края“, сигурен в себе си е неизлечимо болният, но волеви човек, и се възстановява.

Мисълта е истинска сила, тя е мощна енергия

Мисълта е истинска сила, тя е мощна енергия

Днес на нашата планета има все по-малко и по-малко лечебни растения, които наистина могат да се използват. Все повече лекарства се създават, но те са все по-малко полезни и ефективни. Само едно нещо ще остане, може би най-мощното средство за изцеление – мисълта.

Правилното, изцеляващо мислене носи много по-голям ефект от най-добрите фармацевтични продукти

Мисълта е истинска сила, тя е мощна енергия. Една мисъл влияе на тялото и може да контролира неговото състояние. Мисълта оказва влияние и върху волята на човека. Тялото е постоянно под влиянието на мислите.

Ако мислите са негативни, тялото започва да страда от техния пагубен ефект

Ако те са насочени към подобрение, ако са творчески и здравословни, тялото започва да се изцелява.

Начина на мислене определя човека. Както човек мисли, такъв той става. С мислите, които съставят живота му, човек засяга цялото си тяло, всеки орган и всяка клетка от него.

За да промените мислите си от деструктивни към позитивни, трябва да ги превърнете в средство, което ще оказва влияние на здравето ви. Но не чакайте това да се случи веднага. Ако човек все още не е обърнал внимание на мислите и начина си на живот, и от днес започва да мисли по различен начин, не бива да очаква, че тялото, клетките, органите, мускулите, жлезите и хормоните веднага ще се трансформират и магически ще се излекуват.

Трансформация със силата на мисълта

Трансформацията се осъществява постепенно

Ако човек досега се е вглеждал само във външния свят и не е знаел нищо за истинската енергийна природа на вътрешния си свят, тогава той не може веднага да формира нов начин на мислене.

Нека вашата трансформация бъде постепенна. Бъдете упорити и това ще се случи

Да започнем с вярата, че тази мисъл е специална сила, която засяга нашия живот, нашата съдба и, разбира се, нашето здраве. Древната източна медицина отдавна е наясно с тази сила.

Един от начините да се възстанови здравето чрез мисъл е да се повтаря само една фраза всеки ден, сутрин и вечер, „Аз съм здрав!“. Аз съм здрав – кажете го без никакво съмнение в това твърдение. Без то да е оцветено от песимизъм и неверие във възстановяването.

Вашият мозък трябва да бъде научен на позитивни мисли. Пагубната мисъл носи само болка и страдание. Творческата мисъл носи изцеление.

Всеки може да погледне към себе си и своя свят отвън – и да признае за себе си: какви мисли преобладават в живота му – по-разрушителни или конструктивни. Дори ако сме били научени в детството да мислим зле за себе си, като възрастни, можем да променим тази катастрофална ситуация и нагласа за нас, можем да се научим да мислим добре за себе си, да се одобряваме, да подкрепяме и приветстваме нашите успехи. Това е ключът към истинското възстановяване.

За да се отървете от злите мисли, трябва съзнателно да ги промените

Съзнателно променените мисли лекуват

Трябва да застанете пред огледалото, да се погледнете в очите и да си кажете: „Обичам се и се приемам такъв какъвто съм.“ Много хора намират за трудно искрено да кажат тези думи.

Дебел съм, слаб съм, имам бръчки и петна по кожата, плешив съм, заеквам, тъп съм, не съм успял в този живот…

Това са болни мисли на емоционално болни хора.

Те се нуждаят от изцеление. Изцелението е в тях самите, в промяната на нагласите към себе си и промяната на вредните мисли към нещо, което е коренно противоположно на тях.

Много хора се сблъскват с тъжната истина, че не обичат себе си, никого изобщо или нещо в този свят, но съществуват като механизми – без душа и без смисъл, чувстващи само самота, меланхолия и безнадеждност. Някои от тези хора мечтаят да възстановят света или да станат негови господари – само за да се измъкнат от отчаянието и да докажат на себе си и на другите, че не са лоши, че стават. И само онези, които без основание вярват, че са добри, че стават – такива, каквито са, само те не трябва да се доказват на другите или на себе си, защото това се подразбира. Вижда се! Тях ги има!

Научете се да вярвате в себе си, да обичате себе си и да се одобрявате в някое от вашите проявления и ще се впуснете в пътя на изцелението.

Следващата стъпка е изчистване на ума от пагубни мисли и вярвания

Спомнете си всички лоши неща, които други хора са казвали за вас – още от детството. Дали това лошо отношение на другите хора се превръща във ваше собствено отношение към себе си? Истината е, че трябва да укрепите доброто отношение към себе си, така че то да стане по-силно от лошото отношение на другите към вас.

Хората, които се отнасят лошо с теб, всъщност се отнасят лошо и към себе си, въпреки че сами по себе си не мислят така

Помислете само колко много енергия харчите за онези мисли, които могат да бъдат изпратени за вашето собствено изцеление и подмладяване. Не си ли губите напразно времето, вместо да се занимавате с постигането на истинските цели – развитието на душата, здравето на тялото и силата на ума? Откажете се от такива цели, не губете енергия за глупости – и ще направите една гигантска стъпка към изцелението.

Научете се да изпращате към себе си желание за добро, любов, здраве и блаженство за вашето тяло. Направете го точно сега, както е описано в следващото упражнение. С негова помощ ще укрепите енергията на тялото си и ще развиете силата на изцелението и здравето.

Силата на мисълта въздейства върху меридианите на тялото

Упражнение „Здравословно мислене“

Начална позиция: легнете на равна повърхност, така че да ви е удобно. Уверете се, че главата е в правилна позиция. За да направите това, брадичката трябва да е малко по-ниско към гърдите. Една ниска, детска възглавница ще свърши добра работа. Краката трябва да са боси, облеклото трябва да бъде възможно най-леко или напълно отсъстващо. Ако ви е хладно, може да се завиете с лек памучен чаршаф. Ръцете да лежат леко отпуснати по тялото, краката също да са отпуснати.

Начална позиция

Поемете няколко бавни, пълни вдишвания

Дишайте равномерно, гладко, през носа. Сега раздвижете пръстите на десния крак. Първо стиснете и разтегнете всички заедно, опитайте се да се ги огънете напред и назад. Така ще се убедите как пръстите ви са изгубили навика на вашата грижа и внимание, и че дори не ви слушат. Но те със сигурност ще се съживят и раздвижат още повече с течение на времето, и ще се чувстват свободни от вашето внимание, насочено към тях. Отпуснете пръстите. Сега направете същото с пръстите на левия крак – огънете ги навътре и навън, свийте ги и се опитайте да ги движите един по един, без помощта на ръцете, ако това е възможно.

Върнете вниманието си на десния крак

Без да вдигате петата от пода, започнете да дърпате крака (стъпалото) към себе си, почувствайте как се разтягат мускулите. Направете това няколко пъти, докато изпращате към всичките си работещи мускули, стави, връзки и нерви психическа подкрепа и одобрение. Сега няколко пъти стиснете всички пръсти (като че ли сте ги стискали в юмрук, ако понятието „юмрук“ е приложимо за крака). Изправете пръстите си и отпуснете крака си. Направете същото с левия крак.

Вдигнете дясната пета от пода, като държите коляното изправено, вдигнете крака нагоре. Вижте дали можете да го вдигнете до строго изправено положение, без да огъвате дясното или лявото коляно. Завъртете подножието на повдигнатия крак – шест пъти по посока на часовниковата стрелка и шест пъти обратно на часовниковата стрелка. Бавно спуснете крака и се отпуснете, след това отново вдигнете и повторете въртенето на крака, бавно го снижете отново, като същевременно се уверите, че коленете на двата крака не се огъват.

в този момент мислено пожелайте сила и блаженство на десния крак, като цяло, и всяка част от него – поотделно.

Кацудзо Ниши: Изцеление на болести с енергия на мисълта

Може би намирате тези съвети за смешни и нелепи

Но помнете, че древните лечителите са казали: всяка част от тялото има свое собствено анимирано „аз“. Чрез одобряване и насърчаване на този „аз“, чрез любовта към всяка част от тялото, ние изпращаме мощната енергия на лечебната мисъл. Повторете същото с левия крак.

Сега се съсредоточете върху коремната област

Имайте предвид, че стомахът е особено чувствителен към отношението ви към него и неговите части – той реагира почти съзнателно. Стомахът е много сензитивен към мислите, които му изпращате.

Отново, вдигнете десния крак възможно най-близо до вертикалната позиция, като държите левия легнал, прав и неподвижен. Но сега не мислете за краката, а за стомаха. Забележете кои коремни мускули са напрегнати, съсредоточете вниманието си върху тях. Вдигнете левия крак, доближете го до десния и отново наблюдавайте мускулите на корема. Започнете да спускате двата крака надолу, отпуснете корема, отпуснете цялото тяло. Сега последователно повдигнете десния крак първо – надолу, отпуснете, след това левия крак – по-ниско, отпуснете, продължете да наблюдавате коремните мускули. Ръцете разтриват леко лумбалната област (т.н любовни дръжки, ако ги имате). Отпуснете се. Повторете всичко това няколко пъти.

Отпуснете се отново и изпратете доброжелателна мисъл на всеки орган в коремната кухина: черния дроб и жлъчния мехур, стомаха, далака, червата, бъбреците, пикочния мехур и гениталиите. Посланието на доброто, ако е необходимо, придружава заповедта за възстановяване. За да си изясните местоположението на органите, препоръчително е да разгледате предварително анатомичен атлас.

Добрите мисли способстват за изцеление на тялото

Сега поемете дълбоко дъх, така че въздухът да влезе в долната част на белите дробове и горната част на корема да набъбне

Поемайки дъх, задръжте въздуха, докато притискате мускулите на горната част на корема, така че въздухът да стига до гърдите и да разширява ребрата. След това издишайте, усещайки, че мускулите в горната част на корема се противопоставят на компресираното състояние, в което ги държите. Направете няколко такива вдишвания и издишвания – гладко, без да бързате. Още веднъж изпратете на коремната област вашите мисли за възстановяване и здраве.

Иде ред да насочите мислите си към сърцето и белите дробове

Тези мисли трябва да бъдат изпълнени с доброта и съчувствие. Бавно поемете дълбоко дъх, но в същото време се опитвайте да не разширявате гръдния кош – трябва да разпределите равномерно въздуха, който вече се намира в белите дробове. След това внимателно, без усилие и без натиск, изтеглете (издишайте) малко повече въздух от белите дробове и направете спокойно, естествено издишване. След това, чрез притискане на областта на диафрагмата в долната част на гърдите, принудете белите дробове да изтласкат още малко въздух, за да се почувстват по освободени. Повторете това вдишване и издишване още три пъти.

Стиснете лактите си встрани и огънете гърдите напред, издърпайте назад лопатките и опънете мускулите на задната част на врата. Върнете се в предишната позиция, отпуснете се. Повторете това няколко пъти. Пожелайте сила и блаженство на дробовете и сърцето. Помолете ги деликатно за възстановяване, ако е необходимо.

След това изпратете доброжелателна мисъл на тялото като цяло и на всички важни органи, които са вътре в него

Сгънете дясната ръка в лакътя. Погледнете я без да вдигате лакътя си от повърхността, на която лежите. Изправете дланта, опънете пръстите, след това сгънете всеки пръст, започвайки от кутрето и завършвайки с палеца. Разгънете всичките си пръсти и се опитайте да дръпнете палеца си колкото се може по-далеч от дланта. След това докоснете с палеца основата на малкия пръст. Отпуснете пръстите и изправете дланта. Изпращайте към всеки пръст и ръката, като цяло, желание за здраве. Сложете ръката спокойно на пода. Нека бъде на едно ниво с тялото, отпусната и релаксирана. Направете същото и с лявата ръка.

Силата на мисълта не знае граници

Отново вдигнете дясната ръка под прав ъгъл, облегната на лакътя така, че предмишницата да се държи изправена. Направете възможно най-стегнат юмрук, като се уверите, че палецът е отвън, а не от вътрешната страна на юмрука. Огънете китката напред и назад, почувствайте как се разтягат мускулите. Отворете юмрука си, спуснете ръката си, отпуснете се. Повторете същото с лявата ръка.

Мислено преминете през всички части на тялото, с които току-що сте работили, и проверете дали всички те са отпуснати: крака, бедра, корем, гръб, гръдния кош, раменете, шията, пръстите, ръцете, предмишниците.

Сега затегнете челюстите си възможно най-здраво и стиснете клепачите

След това освободете напрежението и бавно се отпуснете. Възхищавайте се на прекрасните органи, които имате – вашите очи, уши, нос, уста. Помислете колко възможности ви дават те, какви отлични средства за възприемане на света и себеизразяване са. Бъдете изпълнени с благодарност към тях. Помислете колко много можете да кажете на света само с една усмивка – и се усмихнете. Почувствайте как работят мускулите около очите и около устата, усетете радостта и мира в сърцето си.

Сега всичките ви тревоги и страхове от болести са изчезнали и чувствате, че във вас има само една чистата радост. Знайте, че това е вашата истинска същност. А всичко останало е само повърхностно. Пожелавайте радост, любов и здраве на тялото си.

Затворете очи, усетете, че лицето ви е абсолютно спокойно, тялото ви е отпуснато, крайниците ви са леко затоплени, дишането ви е меко и спокойно. Слушайте ударите на сърцето. Пожелайте доброта, сила и блаженство на мозъка и нервната система, главата и лицето, органите на зрението, вкуса, миризмата и докосването. Пожелайте добруване, здраве, сила и блаженство на всеки орган на тялото си. Представете си, че всяка клетка, както и цялото тяло, буквално излъчва здраве и благоденствие.

Отворете очи. Вие сте здрави. И с всеки изминал ден, през който правите това упражнение, ще ставате все по-здрави

С енергията на мисълта можем да направим най-неподвижните тъкани, най-застоялите части на тялото, да се движат и пулсират. С енергията на мисълта можем да се излекуваме отвътре, създавайки масаж, който е недостъпен за вътрешните тъкани на организма. С енергията на мисълта можем да изградим тялото си така, както искаме.

Енергията на мисълта създава нервни импулси, които от своя страна задвижват вътрешните органи и тъкани. Движението им дава младост, живот и здраве. Движението ускорява застоялата енергия и прилив на нова жизненост.

Да се ​​научим да създаваме движение в себе си чрез психическо въздействие – това означава да отворим вратата към здравето и вечната младост. Най-лечебното движение, което може да се създаде, е пулсацията. Вътрешната пулсация! Това изобщо не е толкова трудно, колкото изглежда, и е достъпно за всеки човек, без изключение, независимо от възрастта и здравословното му състояние. Едно просто концентриране на вниманието върху която и да е част от тялото води до увеличаване на нервната активност в него и активира кръвообращението, което само по себе си вече е вид лечение. В края на краищата, това са признаци за увеличаване на жизнеността!

 

От книгата на Кацузо Ниши „Уникална система за възстановяване. Упражнения, работещи със скрити енергии, медитации и нагласи“

Източник: rumagic.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *