Начало / Здравето от А до Я / Болести на кръвта / 6 златни правила за здравето от Кацудзо Ниши /ВИДЕО/


6 златни правила за здравето от Кацудзо Ниши /ВИДЕО/

“Правилната стойка е гаранция за здраве” – така казва известният японски лечител Кацудзо Ниши

6 златни правила за здравето от Кацудз

6 златни правила за здравето от Кацудз

Кацудзо Ниши вярва, че човек може да подобри здравословното си състояние, ако знае няколко прости стъпки за възстановяване. От личен опит Кацудзо Ниши споделя 6 съвета, които влязоха в историята на източната медицина под името “Златните правила на здравето.”

Системата Ниши получи широка популярност поради своята простота и дълбоката мъдрост на Изтока. Това е достатъчна гаранция за тяхната ефективност.

1. Твърдо легло

Ето какво казва японския лечител: “За да се запази перфектната поза, няма по-добър начин от това постоянно да се коригират нарушенията, които се случват в гръбначния стълб, с помощта на по-твърдо легло. Ако прекалено дълго време прекарвате в меко легло, това ще позволи на нервите дa атрофират и болестта ще дойде без покана. ”

2. Стабилна възглавница

По този въпрос японският лечител е още по-категоричен и ясен: “Извитият врат е знак за кратък живот!”

3. Упражнение “Златна рибка”

Упражнението “Златна рибка” коригира изкривяването на гръбначния стълб и по този начин се елиминира свръхнапрежението в гръбначните нерви. Освен това се нормализира кръвообращението, което оказва благоприятен ефект върху сърцето.

4. Упражнение за подобряване циркулацията на кръвта

Важно е кръвта да има добра циркулация. Това осигурява повече кислород за органите. Упражненията за подобряване циркулацията на кръвта са лесни за изпълнение и носят много ползи на здравето.

5. Упражнение “Здраво дете”

Това упражнение координира работата на мускулите, кръвоносните съдове и нервите в областта на корема, слабините и бедрата. То е задължително да се прави от бъдещите майки, тъй като допринася за благоприятното развитие на плода в утробата.

6. Упражнение за гръбначния стълб и корема

Функцията на това упражнение е да възстанови киселинно-алкалния баланс в организма. Също така, прилагането му има благоприятен ефект върху умствената енергия.

Оценете статията
Оценка от гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

Избрано за теб