БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

АУРОНАЛ / AURONAL

Съдържа фелодипин, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, хипромелоза, повидон, пропилгалат, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, железен оксид, титанов диоксид, талк, пролиленгликол

Предназначение

ауроналАУРОНАЛ е медикамент от групата калциеви антагонисти; действа разширяващо на малките кръвоносни съдове, благодарение на което артериалното налягане се понижава. Използва се при лечението на хипертония и сърдечни болки при физическо натоварване – тип стенокардия.

Как се приема

Приемът на АУРОНАЛ трябва да бъде назначен от лекар в съответстващи на пациентския профил дози. Приемът е веднъж дневно, сутрин – на гладно или с лека храна, която е с ниско съдържание на мазнини и въглехидрати. Таблетките се поглъщат цели, без да се стриват или дъвчат.

За хипертония: терапията започва с доза от 5 мг дневно и може да нарасне до 10 мг. За пациенти в напреднала възраст дневната доза е по-слаба, обикновено 2.5 до 5 мг.

За стабилна стенокардия – еднократно дневно 5 мг, по лекарска преценка до 10 мг.

Ако е пропуснат прием, трябва да се изчака времето за следващия. При предозиране е възможно да се почувства слабост и забавен сърдечен ритъм; кръвното налягане се понижава, възможни са смущения от рода на сърцебиене. Необходима е лекарска помощ.

Спирането на приема става само под лекарски контрол.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на АУРОНАЛ може да провокира алергични реакции, изразени в повдигнат обрив – уртикарии, оток на лицето, езика и гърлото, затруднено преглъщане и говор, дихателни смущения. Тези симптоми изискват незабавна медицинска помощ; приемът се прекратява.

Голяма част от смущенията след прием на медикамента или след повишаването на дневната доза са преходни; ако обаче те се проявяват трайно или бележат прогресия, пациентът трябва да обсъди това с лекуващия.

Най-често пациенти са сигнализирали за оток на долните крайници, главоболие, усещане за затопляне. В по-редки случаи са възможни промени в сърдечния ритъм и спад на кръвното, болки в корема, гадене, замайване, усещане за постоянна умора.

Сред редките симптоми са болки в мускулите и ставите, сексуални смущения, копривна треска, повръщане, припадъци.

Има и данни за единични случаи на гингивит, увеличена продукция на чернодробни ензими, често уриниране, възпаление на малките повърхностни кръвоносни съдове.

За всеки необичаен симптом, който пациентът дефинира след приема на АУРОНАЛ, следва да се направи консултация с лекуващия.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АУРАНАЛ не се препоръчва при алергия към някоя от съставките на медикамента.

Този продукт е несъвместим с диагнози като декомпенсирана сърдечна недостатъчност, инфаркт на миокарда, стенокардия с пристъпи, както и при болести на сърдечната клапа и сърдечния мускул.

Наложителна е предварителна консултация за възможното безопасно прилагане на продукта при пациенти с чернодробни заболявания.

Не се използва за лечението на деца; не се дава при бременност и кърмене.

Не бива да се шофира, ако приемът на АУРОНАЛ причинява главоболие, замайване или отпадналост.

Взаимодействие с други медикаменти

Ето кои лекарства променят ефекта от въздействието на АУРОНАЛ: еритромицин, циметидин, итраконазол, кетоконазол, чекарства за терапия при ХИВ-позитивни; фенитоин, карбамазепин, рифампицин, барбитурати, такролимус при пациенти с трансплантирани органи.

Избягва се паралелният прием с продукти, съдържащи жълт кантарион, а също и грейпфрут – плод и натурален сок.

_______

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за 30 таблетки по 2.5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *