Неизвестни рецепти за лечение на колит

1 килограм лимони се измиват, престъргва се кората им и се смилат на месомелачка. Разбъркват се с 500 г мед и 20 г глицерин. Приема се 3 пъти дневно по 1 супена лъжица преди хранене.

1 шепа царевична коса и 1 препълнена супена лъжица пъпки от бреза се варят на тих огън 10 минути в 1 литър вода. След изстиване отварата се прецежда и се пие 4 пъти дневно по 100 г.

Смесват се и се разбъркват добре 2 супени лъжици листа от дива къпина ( ако са пресни- нарязани), 2 супени лъжици ситно нарязани стръкове от хвощ и една супена лъжица смляно семе от коноп. Варят се на тих огън в продължение на 10 минути в литър и половина вода. След изстиване отварата се прецежда. Пие се 3 пъти дневно по 100 г след хранене.

150 г ечемик се накисва за една нощ. На сутринта се долива с 1 литър вода и се вари 10 минути на тих огън. Прецежда се и отварата се изпива за 1 един ден вместо вода.

Смесват се и се разбъркват внимателно 100 г стръкове от хвощ и по 50 г шишарки от хмел, стръкове от пчелник и корени от гръмотрън. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 500 г вряща вода. Ври 5 минути на тих огън и кисне 30 минути. Отварата се прецежда и се пие 6 пъти дневно по 1 винена чаша 20 минути преди и 20 минути след ядене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *