ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Категорично: Тази суперхрана предпазва от диабет тип 2!

Включете полезните семенца чиа в менюто си

За огромно съжаление все по-голяма част от съвременното общество попада в плен на тихия убиец, наречен „диабет“.

Нeслучайно тази болест се нарича така. Истината е, че тя нанася много поражения върху организма. Най-страшното е, че при повечето от тях не усещате никакъв дискомфорт или болка. Когато усетите някакъв признак, обикновено проблемът вече е в доста напреднала фаза.

Именно поради тази причина се смята, че захарният диабет е един от най-коварните убийци! Той нанася сериозни поражения не само върху сърдечносъдовата система, а и върху нервната система, бъбреците и очите.

суперхрана
Полезните семенца чиа

Група научни експерти от университета в Литорал, Аржентина, са стигнали до извода, че една от т.нар. „суперхрани“ може да ви предпази от коварния диабет и по-специално от диабет тип 2.

Според специалистите въпросната суперхрана регулира успешно нивата на кръвната захар.

За никого не е тайна, че коварният диабет се характеризира с няколко симптома, сред които перманентна умора, загуба на тегло, силна жажда и често уриниране.

Медиците алармират, че хората, които страдат от диабет тип 2, са с 5 пъти по-висок риск от появата на сърдечносъдови заболявания. Освен това многократно е увеличен и рискът от бъбречна недостатъчност или загуба на зрение.

Много от тези опасности могат да бъдат избегнати, ако хората, страдащи от диабет тип 2, включат в менюто си тази суперхрана, а именно семенцата чиа.

Истината е, че те са невероятен съюзник в регулирането на нивата на кръвната захар, тъй като са отличен източник на калций, фибри и мазнини.

До този извод са стигнали групата аржентински изследователи, след като са направили няколко експеримента с мишки.

При първия експеримент групата учени са тествали как реагират здравите гризачи на триседмична диета, богата на захароза. В нея обаче семената от чиа били основният източник на мазнини.

При друг тест пък здрави мишки били подложени на тримесечна диета, богата на захароза, така че да развият инсулинова резистентност и дислипидемия.

След това режимът им бил удължен с още два месеца, като към него били добавени и семена от чиа.

Резултатите от проведените опити показали категорично, че при мишките от първия експеримент консумацията на чиа ги е предпазила от инсулиновата резистентност и дислипедимията.

При втория експеримент гризачите, страдащи от тези две състояния, успели да се излекуват напълно, след като в менюто им била добавена тази суперхрана.

Източници: zdrave.to,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *