Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диетата, с която Карл Лагерфелд успя да свали 40 килограма за една година

Само преди дни светът загуби един от най-великите модни дизайнери на нашето време – Карл Лагерфелд

Талантливият немски моден дизайнер и творчески директор на Chanel напусна този свят на 85-годишна възраст.

Лагерфелд остави след себе си богато наследство. Наред с красивите дрехи, които създаде, той ще остане известен и с циничните забележки и груби коментари. Не се страхуваше да говори за другите, но не пропускаше да бъде критичен и към себе си. Карл беше много раздразнителен външния си вид. В един момент обаче модният дизайнер решава да промени всичко и на 64-годишна възраст се връща към килограмите, на които е бил преди 45 години.

 

Дълго време дизайнерът страда от проблема с наднорменото тегло

Но от 2002 г. насам той започна да изглежда забележимо по-слаб (и остана такъв до края на живота си). По онова време Лагерфелд навършва 69 години. Световните таблоиди, а и цялата модна индустрия е впечатлена от новата визия на модния диктатор. Той заяви, че само за една година е загубил 40 килограма, благодарение на специална диета, която д-р Жан-Клод Удре – бивш психиатър, скромен лекар и диетолог, е разработил за него.

Д-р Жан-Клод Удре

За загубата на излишните килограми Карл Лагерфелд казва: Отслабнах с повече от 50 килограма, за да мога да нося костюми на Хеди Слиман (криейтив директор на модна къща „Ив Сен Лоран“). Това изказване, разбира се, е в типичния стил на немския дизайнер, който твърди, че суетата е най-здравословното нещо в живота.

Изведнъж дрехите, които носех, ми станаха много широки. Исках да опитам нещо ново. Например – нещо по-вталено. Но с предишното ми тегло беше невъзможно. Аз, както никой друг, разбрах: първо трябва да отслабна. Между другото, сегашните ми килограми съответстват на килограмите, на които бях на 18 или 20 години.“

Карл Лагерфелд издава книга, в която подробно описва историята на отслабването. Разбира се, изданието е в съавторство с д-р Жан-Клод Удре.

Лагерфелд не е имал конкретни причини, за да отслабне – нито здравни оплаквания, нито емоционални проблеми. Единственото му желание е било да може да носи различни дрехи. И да угоди на себе си! Лагерфелд приема диетата като религия – без поглед назад и някакви предпоставки. Заедно с излишните килограми се разделя и с красивата си колекция мебели от XVII век.

След като отслабва, Карл Лагерфелд става последовател на минимализма и изчистеният японски стил – просто обзавеждане, забавление и облекчение от проблемите в живота. В едно интервю той казва: „От този момент започнах да се чувствам истински щастлив“. Лагерфелд страстно искаше външността му да съответства на вътрешното му чувство. Затова той вкара тялото си в хармония с онова, което най-много е искал. От тромав, дебел мъж с двойна брадичка Лагерфелд се превърна в елегантен, сивокос джентълмен. По онова време дизайнерът е на почти 70 години! Това предизвикателство определи философията на целия му живот.

3D диетата на Карл Лагерфелд

Защо диетата носи името „3D“? Много просто! 3D – дизайнер, доктор, диета. Кратко, точно, ясно и остроумно!

Дизайнерът я определя още и като „единствената игра, в която печелите, като губите„.

В действителност, принципите на диетата са доста прости: отхвърляне на повечето въглехидратни продукти, рафинирани и пържени храни, минимум мазнини, изчисляване на калориите. Повече зеленчуци и протеини, по-малко мазнини и въглехидрати.

Д-р Жан-Клод Удре разделя диетата на няколко етапа

[box type=“shadow“ ]1. През първите две седмици е разрешена само протеиново-растителна диета с консумация до 900 ккал на ден под лекарско наблюдение. Източници на протеини са протеиновите шейкове.

2. Освен това, калорийното съдържание се увеличава до 1200 калории през другите две седмици. Пилешки гърди, риба, постно месо, сирена и кисели млека сa разрешени, но в малки количества. Също така остават зеленчуците в неограничени количества. Този етап продължава, докато достигнете желаното тегло.

3. Последният етап позволява да се използват около 1300-1600 калории, както да се включи пълнозърнест хляб за закуска и плодове за вечеря.[/box]

Диетата на Лагерфелд със сигурност няма да се отрази добре на хора, които страдат от хронични заболявания. Това е строг режим, с много ограничения, макар и с доказана ефективност. Не казваме, че е задължително да се пробва, но със сигурност може да служи като мотиватор.

Ето и още няколко мотивационни мисли на модният дизайнер, по отношение на отслабването, диетите и загубата на излишните килограми

– Не казвайте на никого за намеренията си, защото това само пречи на постигането на целта. Сключете договор със себе си и насочете цялата енергия към неговото изпълнение.

– Всяко хранене трябва да бъде произведение на изкуството: подредете масата, пригответе хубава храна и се насладете на нея.

– Отслабването е тежка работа и стрес за тялото. Не е необходимо да добавяте към този стрес и интензивни тренировки. По-добре е да се занимавате с ходене. То носи удоволствие, облекчава стреса и тренира тялото.

– Купувайте продуктите си сами, въз основа на сетивата си. Превърнете този процес от рутинно в приятно изживяване.

Тези съвети са приложими за всяка диета. Просто трябва да решите и да промените живота си драстично. Лагерфелд доказа, че дори на 70 години не е твърде късно да се сложи ново начало. Той беше наистина велик, необикновен човек…

Източник: starschanges.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *