АЙРОНФОЛ / IRONFOL

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Съдържа желязо (III) хидрокси полималтозен комплекс, фолиева киселина, декстрати, микрокристална целулоза, натриев цикламат, магнезиев стеарат, талк, колоиден силициев диоксид, малинов аромат

Предназначение

айронфолДъвчащите таблетки АЙРОНФОЛ се използват при лечението на железен дефицит, както и за профилактика на дефицити от желязо и фолиева киселина. Продуктът е ориентиран към точно определена потребителска група: бременни жени и кърмачки.

Как се приема

Таблетките се препоръчват след лекарска консултация и приемът им трябва да следва указанията на специалиста. Определената за деня дневна доза се приема наведнъж или при по-голямо количество – разпределена на равни дози. АЙРОНФОЛ-таблетки могат да се поглъщат цели или да се сдъвкват по време на хранене или непосредствено след това.

Ако е пропуснат прием, таблетката се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия. При предозиране са възможни симптоми като подуване на корема, дискомфорт, газове; хиперактивност, раздразнителност, влошено качество на съня.

Терапията или профилактиката с този продукт не бива да се прекратяват самоволно.

При недостиг на желязо и намален брой на червените кръвни телца дневната доза е 2-3 таблетки; след нормализирането на състоянието приемът продължава с една таблетка дневно до края на бременността или по-дълго, ако лекуващият прецени това като необходимо.

За превенция срещу дефицит на желязо и фолиева киселина се взема по една таблетка дневно, дългосрочно.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти са гадене и повръщане, обриви и сърбеж, диария или запек, главоболие, оцветени екскременти, влошено храносмилане, оцветяване на зъбите.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АЙРОНФОЛ не се използва при алергия към някоя от съставките; при претоварване на организма с желязо; при нарушено усвояване на желязото.

Не е подходящо средство при дефицит на витамин В12 и при анемия, несвързана с железния дефицит.

Взаимодействия с други медикаменти

При прием на този продукт не са необходими други средства за попълване на железния дефицит.

АЙРОНФОЛ се повлиява или въздейства върху ефекта от други лекарства; това следва да се предвиди при избора на терапия с дъвчащите таблетки. Става дума за лекарства при епилепсия, медикаментът хлорамфеникол – за бактериални инфекции, и др.

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 30 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *