Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Здравословна зимна рецепта: Терин от червено цвекло и моркови

Как да си приготвим вкусен терин от червено цвекло?

Опитайте тази вкусна, лесна и здравословна зимна рецепта за терин от червено цвекло и моркови!

Продукти:

1 кг червено цвекло

1 кг моркови

350 г крема сирене

250 г бяло сирене

4 стръка магданоз

1 скилидка чесън

терин от червено цвекло
Терин от червено цвекло

1. Измийте и почистете цвеклото и морковите. Намажете ги добре със зехтин, посолете ги и ги поставете върху отделни парчета алуминиево фолио. Загрейте фурната до 180 градуса и печете зеленчуците до омекване – за морковите са нужни час и половина, а за цвеклото – два.

Оставете ги да се охладят напълно. Обелете ги и ги нарежете на еднакви по дебелина шайби.

2. Смесете в купа наситнения магданоз, пресования чесън, крема сиренето и надробеното бяло сирене. Разбъркайте до равномерно разпределение на продуктите.

Намазнете правоъгълна форма за кекс с обем 1 литър с олио. Застелете отгоре с найлоново фолио, като част от него оставите да виси извън формата.

3. Подредете половината моркови на равен слой на дъното на формата. Полейте с част от крема от сирена. Сипете останалите моркови и отново крем. След това по същия начин на два реда подредете цвеклото и останалия крем, като завършите с цвекло.

4. Загърнете найлоновото фолио върху терина и леко притиснете, за да излезе въздухът. Притиснете с нещо тежко, за да стане по-плътен. Оставете в хладилник поне за 4 часа, да се охлади добре.

5. Преди сервиране извадете терина от формата, като я обърнете и си помагате с найлоновото фолио. Нарежете терина на резени.

Източници:Кулинaрен журнaл,Бон Aпeти

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *