БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Мишел Оден, акушер-гинеколог: Колкото повече тестове прави бременната жена, толкова повече източници за тревога!

Времето, през което жената е бременна, е време на очакване, на щастие, но и на безпокойство, заради многото тестове, които се правят през 9-те месеца

Акушер-гинекологът Мишел Оден

Какво е мнението по този въпрос на един от водещите акушер-гинеколози в света – французинът Мишел Оден?

Ето какво пише той:

По отношение на анализа за възможни инфекции, като токсоплазмоза, цитомегаловирус и други. Има едно интересно наблюдение: в някои страни тези анализи са задължителни и се правят на всички бременни жени, а в други – не.

Акушер-гинекологът Мишел Оден казва още: Ето един красноречив пример: тъй като сега живея предимно в Лондон, виждам, че тук не се правят тестове за токсоплазмоза и други подобни инфекции. Какви са тези различия?

В случая с токсоплазмозата виждаме следното: можем да сравним двете съседни страни. Във Франция тестовете за токсоплазмоза са рутинна процедура, но в Англия не се правят. И в крайна сметка броят на децата, родени с отклонения заради токсоплазмозата, е еднакъв и тук, и там. Въпреки, че страните се намират от двете страни на Ламанша.

Единствената разлика е, че във Франция много жени приемат антибиотици по време на бременността, докато от другата страна на Ламанша има по-малко бременни жени, които използват антибиотици.

Е, в крайна сметка, кое е за предпочитане?

Не би ли било по-добре да се избягват антибиотиците? В края на краищата, дори ако се открият антитела, дори ако имаме доказателства, че жената е получила токсоплазмоза още по време на бременността, дори и да използваме данните от статистиката, не може да се каже, че това антибиотично лечение носи много ползи.

В същото време, колкото повече тестове и изследвания правят бременните жени, толкова повече причини за безпокойство има

Днес сме свидетели на тенденция да се предписват невъобразим брой тестове на всички бременни жени. Отделно, една много голяма част от бъдещите майки доброволно се изследват за разни неща, за които са прочели във форумите, социалните мрежи или са научили от приятелки. Затова днес просто не можете да срещнете нормална бременна жена: почти винаги ще има нещо нередно.

Поради това, една жена в положение не може да живее в мир и спокойствие

А какво ѝ трябва на бременната, за да бъде щастлива и доволна? – Покой и почивка! Но в действителност винаги има нещо нередно: тя е твърде стара, прекалено е млада, много е дебела, слаба е, и този нисък хемоглобин, има високо кръвно налягане, ниско кръвно налягане… Ако живеете в страна, където тестват за глюкозен толеранс, и резултатът е гестационен диабет, тогава имате още една причина за безпокойство. След това ще ви изпратят на ултразвук. от него ще стане ясно, че плодът е твърде голям, или е прекалено малък. Или имате отрицателен Rh фактор – още един проблем?

Според резултатите от ултразвука, може да се окаже, че плацентата е твърде ниско – още една причина за аларма (ами ако е плацента превия?), Въпреки че все още сте далеч от времето на раждане, поводите за безпокойство понякога са повече, отколкото дните, които ви остават, докато родите живо и здраво детенце.

Ако вземем предвид всички тези тестове, то тогава няма как да искаме бременната жена да е спокойна

Често източникът на тази загриженост е управлението на самата бременност, тъй като повечето от тестовете се правят рутинно, а не селективно. Днес това е сериозен проблем. Друг проблем е броят на децата, които са подложени на антимикробно лечение. Считам, че в бъдеще трябва да се научим да бъдем по-селективни, да се опитаме да намалим броя на анализите.

Най-важната задача за здравните работници: лекарите, акушерките, всички, които отговарят за бременните жените трябва да се грижат и за тяхното емоционално състояние.

Емоционалното състояние на бременната жена е много важно нещо, то е фактор, влияещ върху растежа и развитието на детето в утробата. Особено днес, когато научаваме от много различни клонове на науката, че нашето здраве до голяма степен се калява още в утробата. Затова трябва да бъдем внимателни и да не се прекалява с тестовете и анализите, които се изписват на бременните. Може би страните, в които има дълъг, дълъг списък от тестове, могат да научат нещо от държавите, в които има по-малко тестове и статистика за здравето на бременните, родилките и бебетата не са по-лоши?

Източник: econet.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *