Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За 2 минути: Направете си безвредна паста за зъби с кокосово масло

Домашна паста за зъби – ето как се прави

Кокосовото масло е един от най-ценните продукти. Има широкоспектърно приложение, а резултатите от него винаги са отлични.

Колкото и невероятно да ви звучи, кокосовото масло може да се използва и като основа за безвредна паста за зъби. Може да се комбинира успешно и с други съставки.

Пастата за зъби, която се предлага в търговската мрежа, съдържа немалко химикали. Затова много хора си приготвят такава у дома, използвайки единствено натурални съставки.

паста за зъби
Направете си домашна паста за зъби с кокосово масло

Трябва да се отбележи, че кокосовото масло е с мощни антибактериални свойства, което означава, че елиминира лошите бактерии в устата. Казано с други думи – този вълшебен продукт е отличен съюзник за вашето орално здраве. То не само е в състояние да намали възпаленията в устната кухина и да избели зъбите, а може да успокои и сухотата в гърлото. Може да изцери успешно напуканите устни, да усили имунната ви система, челюстите и венците, да предпази зъбите от кариес, да елиминира лошия дъх и да излекува кървящите венци.

Ето и продуктите, от които се нуждаете, за да си приготвите тази вълшебна избелваща паста за зъби в домашни условия:

2-3 супени лъжици сода бикарбонат

1/2 ч.ч. кокосово масло

2 малки пакета стевия (по желание)

15-20 капки етерични масла (по избор)

След като вече сте си набавили всички необходими продукти, е време да се захванете с приготвянето на вълшебната домашна паста за избелване на зъбите.

Вземете подходящ съд и сложете в него размекнатото кокосово масло. След това добавете и останалите съставки. Разбъркайте всички продукти до пълното им хомогенизиране. Най-добре е разбъркването да се направи с дървена вилица или лъжица.

Изсипете малко количество от готовата паста за зъби върху четката и измийте зъбите си както обикновено.

Няма да сгрешите, ако всяка сутрин на гладен стомах жабурите устатата си с чисто кокосово масло в продължение на 10-15 минути. Тази простичка домашна процедура предпазва от кариес, лош дъх и други проблеми, свързани със зъбите и устната кухина.

източници:woman.ru,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *