ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

10 ползи от кокосовото масло – как да го използваме?

Кокосовото масло може да замени успешно околоочния крем

Кокосовото масло помага при най-различни заболявания. Със сигурност знаете, че то е богато на мастни киселини. Полезният му ефект се проявява главно при прием през устата. Разбира се, може да се използва и външно.

кокосово масло ползи
Кокосово масло – ползи

Ето и приложенията на кокосовото масло, за които може би не знаете:

1. Кокосовото масло подпомага по-бързото зарастване на раните.

2. Успешно може да пребори зъбната плака, както и лошия дъх. Достатъчно е да жабурите устата си с 1 с.л. кокосово масло сутрин и вечер преди да измиете зъбите си.

3. Притежава мощен противовъзпалителен ефект. Може да се използва успешно при ухапване от насекомо или пък за лечение на кашлица (прави се гаргара).

кокосовото масло
Кокосовото масло елиминира лошия дъх

4. Помага при махмурлук, като предотвратява голяма част от негативните последици от прекомерния прием на алкохол.

5. Според резултатите от проведени проучвания, редовната консумация на кокосово масло подобрява значително функцията на щитовидната жлеза.

6. Кокосовото масло е мощен щит срещу остеопороза. Освен това можете да го използвате за облекчаване на болките при артрит. Достатъчно е просто да масажирате ставите си с него.

7. Кокосовото масло е отлично средство за защита от комари. Смесете малко кокосово масло с няколко капки етерично масло и нанесете сместа върху кожата.

8. То е отличен овлажняващ лосион. Грижи се за кожата много по-добре от всяко друго масло.

9. Може да замени успешно околоочния крем. Намажете участъка около очите си с кокосово масло. Ако прилагате тази процедура всяка вечер, скоро ще забележите, че бръчките ви са намалели значително.

10. Редовната му употреба ще подобри значително състоянието на кожата.

Източници:woman.ru,Pixabay.com

кокосовото масло
Кокосовото масло помага за свалянето на висцералните мазнини, които са най-опасни и свързани с редица хронични заболявания

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *