Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да консумираме пчелния мед правилно?

Вероятно повечето от вас го приемат неправилно

Наясно ли сте как да консумирате правилно пчелния мед? Вероятно немалка част от вас го консумират по грешен начин…

В следващите редове ще ви дадем някои напътствия, които със сигурност ще са ви от полза. Така ще започнете да консумирате пчелния мед по правилен начин и ще можете да извлечете повече ползи от него.

Специалистите по здравословно хранене твърдят, че е най-добре да приемате пчелния мед по 1 с.л. сутрин на гладно и по 1 с.л. вечер.

Освен това е хубаво да престои в устата ви в продължение на няколко минути. Нека се разтвори от слюнката. Не приемайте вода веднага след това.

пчелния мед
Как трябва да консумираме пчелния мед?

Когато задържате меда по-дълго време в устата си, позволявате част от него да се усвои през кръвоносните съдове, разположени под езика, преди да е достигнал до стомаха. По този начин ще усвоите възможно най-доброто от съдържащите се в него здравословни съставки.

Другият начин е да разтворите лъжица мед в топло прясно мляко или чай. Напитката, която сте избрали, трябва да е топла, но в никакъв случай гореща! Отпивайте бавно и задържайте течността за известно време в устата си. Чрез тази „процедура“ ще активирате ензима, който насърчава мощното антивирусно и антисептично действие на меда.

Приемът на мед на празен стомах ще ви зареди със сериозна доза енергия. Консумацията на мед вечер преди лягане пък ще допринесе за спокоен сън.

Колкото и полезен да е този продукт, не трябва да се консумира от деца под 2-годишна възраст, тъй като може да предизвика алергична реакция. Не пренебрегвайте това предупреждение, тъй като медът съдържа множество потенциални алергени, с които детският организъм не е в състояние да се справи.

Източници:www.poedim.ru,life-reactor.com,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *