Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Немско светило в ортопедията оперира в болница Тракия

Д-р Хайнц Рьотингер е немски ортопед, един от най-авторитетните в Европа. Цел на неговото посещение е да запознае българските си колеги с нов и щадящ метод за поставяне на тазобедрени стави


Немският ортопед оперира своите български пациенти заедно с началника на отделението на Старозагорската болница „Тракия“ д-р Петьо Братоев и проф. д-р Пламен Кинов, началник на клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Тазобедрените стави на двамата български пациенти бяха поставени от немския ортопед предно-латерален достъп.

Около 20 ортопеди в цялата страна имаха възможност да наблюдават операциите, които д-р Рьотингер извърши. За целта беше осъществена „жива“ връзка. По този начин българските специалисти имаха възможност не само да наблюдават процеса, но и да слушат обясненията на немския специалист. След проведените операции родните травматолози зададоха и много въпроси на своя колега от Германия.

Целта на демонстративните операции е да бъде представена пред българските лекари създадената от немския специалист вариация за предно-латерален достъп за поставяне на тазобедрена става.

Предно-латералният достъп за поставяне на тазобедрена става е миниинвазивен метод, който е и изключително щадящ

Благодарение на него не се засягат меките тъкани и не се увреждат мускулите. Това позволява значително по-бързо и без усложнения възстановяване на пациентите. Двамата оперирани пациенти бяха мъже, които се нуждаеха от тазобедрена артропластика – единия на левия крак, а другия на десния.

Д-р Хайнц Рьотингер не гостува за първи път в България. Предишното му посещение, което бе преди около 2 месеца, той извърши подобни демонстративни операции в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ по покана на проф. Кинов.

„Надяваме се повече ортопеди в България да усвоят метода за достъп на д-р Рьотингер и вярвам, че с демонстративните операции в Болница „Тракия“ допринесохме за това“, посочи след операциите д-р Братоев.

Източник: www.trakiahospital.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *