Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 супер ефикасни и лесни рецепти помагат при ларингит и ангина

Ларингитът е възпалителен процес, засягащ ларинкса. В допълнение, в някои случаи възпалението се простира и до гласовите струни


Наличието на ларингит може да е причина за това гласът да стане дрезгав или да изчезне съвсем. Заболяването се развива лесно на фона на студено и влажно време. Както децата, така и възрастните от двата пола са податливи на заболяването ларингит.

За лекарите болестта не е трудна за диагностициране и лечение. В допълнение към лекарствата в борбата срещу болестта могат да се използват ефективно традиционни рецепти от народната медицина, които могат напълно да елиминират заболяването и да заместят лекарствата, закупени от аптеките.

Факт е, че лечението на ларингит се повлиява много добре, ако се използват билки. Много често подобрение настъпва, когато лечението е комбинирано. Това означава, че се започва с билки, отвари, чайове и други подобни, за да се финализира с лекарствата, които лекарят е изписал. Ако лечението на ларингит започне в самото начало с билкови рецепти, то тогава може да се избегне третирането на болестта с лекарства.

Народните средства не могат да заместят традиционната терапия, когато от ларингит боледува дете. Това се дължи главно на факта, че действието на билките не е толкова бързо, колкото на лекарството, а за да се предотврати оток на ларинкса, децата се нуждаят от лекарство с максимална ефективност. Вътрешните средства за защита в този случай са добри само като допълнителна терапия, която допълнително ускорява възстановяването.

Нужно уточнение е и факта, че възрастните по-лесно могат да „хванат’ заболяването в началната му фаза, отчитайки някои от симптомите му.

Ето и кои са по-изявените симптоми на ларингит, които биха помогнали за неговото навременно лечение

– болка при преглъщане (може да има
– различна интензивност);
– повишаване на телесната температура от 37,5 до 39 градуса;
– пресипналост;
– пълна загуба на глас (това се случва рядко);
– сухо гърло;
– чувство на изгаряне в гърлото;
– усещане в гърлото, все едно е попаднал там чужд обект;
– задух;
– пароксизмална кашлица;
– пристъпи на астма;
– обща слабост.

Предлагаме ви три рецепти, които може да се ползват при ларингит, както и при възпалено гърло и ангина.

Рецепта 1

Изпичат се 4-5 глави лук, обелват се, смачкват се и се смесват с половин супена лъжица пудра захар. С топлата каша се прави компрес на гърлото и така се преспива.

Рецепта 2

Смесват се равни части цветчета от лайка, корени от блатен аир и планински очеболец.

1 чаена лъжица смес се залива с 1 чаша студена вода. Кисне 3 часа и се вари на слаб огън 20 минути. Ползва се за правене на гаргари. Рецептата е подходяща и при ангина.

Рецепта 3

Смесва се 1 чаша мед и половин чаша лимонов сок. Загрява се до кипване и се
отстранява от огъня. Взема се по 1 чаена лъжица през 5 минути.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *