ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рибен бульон помага при хипотиреоидизъм, деменция и импотентност (НАЙ-ТОЧНАТА РЕЦЕПТА)

За да направите рибен бульона, който наистина да е полезен, е важно да изберете подходящата риба за неговата подготовка

За предпочитание е по-добре да се даде предимство на морската риба с ниско съдържание на мазнини – камбала, треска, писия, херинга. Не е желателно да се използва риба от семейството на сьомгата, тъй като в процеса на продължително топлинно третиране мазнината лесно ще се окисли. Същото важи и за скумрията.

Според някои народни вярвания, които са останали популярни и до днес, рибния бульон може да излекува човек от поне 50 болести. Още преди 2000 години нашите прародители са използвали това ястие, за да получат енергия, да се възстановят, да активират умствената си дейност, да подмладят тялото и да си върнат мъжката сила. Знае се, че рибният бульон е точно толкова полезен, колкото и пилешкия. Той е помогнал, и все още помага, на сериозно болни, умиращи хора. Като се имат предвид тези факти, не забравяйте да включите това ястие в диетата си. Гарантирано е, че ще усетите разликата в нивото на енергия и подобряване на общото благосъстояние.

Рибен бульон – няколко рецепти за здраве

Бульонът от риба е едно от най-питателните ястия.

Евтиният и лесен за приготвяне рибен бульон се оценява главно поради наличните в него полезни за тялото минерали, които заедно с витамините са незаменими компоненти на ензимите. Минералният състав на бульона е обогатен и заради морската вода, поради което това ястие ефективно допълва липсата на хранителни вещества в болното тяло.

Рибните глави са най-ценната суровина

Според статистиката всеки втори жител на Земята страда от хипотиреоидизъм. Един богат бульон от рибни глави ще помогне на хората, чиято щитовидна жлеза не произвежда достатъчно количество хормони.

Преди да ви дадем рецептите, нека видим при какви обстоятелства е необходимо да се наблегне на диета с преобладаващ рибен бульон.

– болест на Алцхаймер, деменция.

– недостиг на йод.

– проблеми със ставите.

– дерматологични заболявания.

– автоимунни болести.

– депресия.

Рибният бульон е задължителен за малките деца и по-възрастните хора, защото чрез него се набавят много полезни и незаменими вещества. Те са полезни за подрастващия организъм, както и за хора, претърпели и възстановяващи се от тежки заболявания.

Класическа рецепта за рибен бульон

За приготвянето на здравословен бульон ще са ви необходими следните съставки :

– една щяла риба и 3-4 рибни глави;
– масло – 2 супени лъжици;
– лук – 2 броя по-малки глави, или една голяма;
– моркови – 1 брой;
– сухо бяло вино – 120 грама;
– оцет – 60 грама;
– стъбла от мащерка, магданоз, дафинов лист;
– сол на вкус;
– пречистена студена вода – 3 литра.

Разтопете маслото в тенджера, добавете нарязаните зеленчуци и оставете да къкри в продължение на половин час на слаб огън. След това добавете виното. Щом кипне отново, махнете от огъня.

В отделен съд поставете рибата и главите. Залейте със студена вода, в която сте разтворили оцет. Оставете да се вари. Малко преди да стане готово, добавете зеленчуково-винената смес.

Не забравяйте да отстранявате мазнината, която се е събрала най-отгоре.

Щом рибата се свари, махнете тенджерата от котлона и добавете подправките.

Прецедете и стрийте сварените зеленчуци през цедка, а месото накъсайте на дребно. При желание може да пасирате. Сервира се топло, с малко лимонов сок и овкусено с черен пипер.

Профилактично приемайте така приготвения бульон веднъж в седмицата.

За лечение на различни болестни състояния – два пъти.

Възможно е да подобрите ефекта чрез използване на различни комбинации от полезни билки и подправки, като например:

– джинджифил.
– кокосово мляко.
– куркума.
– черен пипер.
– чесън.
– канела.
– лимон.
– гъби.

Не се страхувайте да експериментирате и да комбинирате изброените съставки, както и да добавите нови, които отговарят на вкусовите ви предпочитания.

Източник: http://www.bolshoyvopros.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *