Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОП дерматолози от САЩ: Това са 5-те тайни за здрава и сияйна кожа!

ТОП дерматолози от САЩ разкриват 5-те тайни за здрава, красива и сияйна кожа

1. Проблемна кожа

Ако сте от хората, които имат проблемна кожа и лицето ви често е покрито с пъпки, не бързайте да използвате кремове против пъпки! Истината е, че те съдържат бензоил пероксид, който допълнително изсушава кожата. В повечето случаи това не разрешава проблема, а води до задълбочаването му.

Експертът по дерматология д-р Харолд Лансър препоръчва да използвате салицилова киселина. По негови думи само така ще се избавите от акнето.

сияйна кожа
При акне използвайте салицилова киселина

2. Уморена кожа

Ако искате да „изтриете“ умората от кожата си и тя отново да възвърне свежия си вид, има много лесен и евтин начин за целта.

Дерматологът от Санта Моника – д-р Ава Шабан, препоръчва да обтриете лицето си с кубче лед. По този начин ще стимулирате циркулацията на кръвта и кожата ви ще изглежда перфектно след броени минути.

3. Шията

Не забравяйте да полагате грижи и за шията си. Там кожата е много тънка и чувствителна. Достатъчно е да я мажете редовно с хидратиращ крем.

4. Крем за лице

Дерматологът д-р Дебра Джалиман посочва, че е огромна грешка да държите крема си за лице в банята. По този начин подпомагате размножаването на бактериите.

„Най-добре е да го съхранявате в хладилника“, съветва д-р Джалиман.

5. Акне

Известни американски дерматолози съветват да избягвате употребата на скраб и гъби, ако страдате от акне. По този начин само дразните кожата и утежнявате възпалителния процес.

Източници:За жената, Pixabay.com

Във видеото по-долу също ще намерите полезна информация:

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *