Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 древни и доказани във времето техники за изпразване на червата

От старите книги и исторически източници събрахме за вас 5 техники за изпразване на червата, които се ползват с успех и до днес

Статията, която предстои да прочетете, дава исторически аргументиран отговор защо и днес хората ползват за изпразване на червата тези 5 рецепти.

1. Според прочутия хидротерапевт Себастиан Кнайп от Бавария водата е най-доброто и евтино средство за изпразване на червата

Кнайп, който е бил и специалист по билките има един много лесен начин да се отървем от запека. Баварският лечител използва своите многогодишни проучвания на лечебните свойства на водата. Така Кнайп създава ефикасен антиконстипатен режим.

Себастиан Кнайп

Пийте по 1 или 2 чаши студена вода всяка сутрин при събуждане. Студената вода улеснява перисталтиката- движенията на храносмилателната система, които тласкат веществата в тялото отвътре навън. Тази проста до болка мярка е излекувала много пациенти страдали от запек почти през целия си живот.

Друг вид водна терапия от Германия от 19 ти век е да се пие по 8 чаши вода на ден, както и прочистващи сокове и билкови чайове.

2. Смокините са били известни на хората от древния свят. През Средновековието швейцарските лечители твърдели, че смокините са много просто, безвредно, и ефективно средство за справяне със запека.

Смокините са добро естествено лечебно средство защото семената им засилват храносмилателните процеси и прочистват организма.

При хроничен запек яжте по една или две смокини на гладен стомах всяка сутрин.

3. Преди хиляда години китайците развиват изкуството на акупунктурата

По късно и японците и корейците формулират система за натиск със пръстите въз основа на меридианите тоест енергийните канали пресичащи човешкото тяло установени от китайските лечители.

Мястото в основата на палеца и показалеца влияе върху много телесни функции, включително и върху констипацията. Ако страдате от запек, точката хо-ку, ще ви помогне за справяне с проблема. Натиснете здраво със пръсти мястото и после внимателно го потърквайте. Повтаряйте толкова често колкото е необходимо. Да не се използва от бременни жени.

4. През 13 век шотландските войници имали един основен вид провизии – по една торба с овесено брашно. Овесът е безценна енергийна храна, която бавно освобождава съдържаща се в нея храна захар в организма. Освен това съдържа трици, а те стимулират движението на червата и действат леко разслабително.

За да предотвратите запека, яжте овесена каша всяка сутрин. Според стара английска рецепта за приготвяне на овесена каша трябва да се съчетаят 60 г овес с литър и половина вода. Оставете сместа да ври на бавен огън, докато водата почти се изпари. Изцедете цялата останала вода и добавете стафиди, малко захар и индийско орехче.

5. В далечното минало, когато хората били по-близко до природата, различни народи смятали че благодарение на меда ще живеят по-дълго и по-здравословно. Една стара препоръка за добро здраве гласи, който иска да опази здравето си трябва да яде всяка сутрин преди закуска мед и пресен лук.

Всяка сутрин на гладен стомах пийте по чаша студена вода с една супена лъжица мед разтворена в нея. Първо разтворете меда в малко по-топла вода после добавете останалото количество студена вода.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *