ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ефикасни народни рецепти при задух и за подсилване на имунитета

Сега е сезонът, през който белите дробове страдат най-много. Задух се изпитва не само при настинка и грип, обаче</h4
задух
Задух имат най-вече хората, които прекаляват с цигарите. Трудно дишат и хората, които имат наднормени килограми или сърдечно-съдови болести. Рецептата за задух, която ви предлагаме днес, е за всички, за които е трудно да си поемат въздух.

Заедно с рецептата за прочистване на белите дробове ви предлагаме и една рецепта, която ще даде сила на имунитета, за да не боледувате толкова често.

При затруднено дишане пациентът обикновено описва дискомфорт и чувство, че не може да си вземе напълно дъх. Задухът може да се развие постепенно или да се появи внезапно.

Затрудненията при дишането могат да бъдат причинени от много различни причини, като травми в областта на гръдния кош, фрактури на ребрата, отравяния, попадане на чуждо тяло в дихателните пътища. Задух може да се развие и на нервна почва, както и в резултат на стрес и тревожност. Важно е да се отбележи, че честите епизоди на недостиг на въздух или внезапно, интензивно затруднено дишане, могат да бъдат признаци на сериозен здравословен проблем. Често появата на задух може да се окаже началото на сърдечносъдови заболявания.

Ето и рецептата, която трябва да използвате, ако имате задух

Сутрин, обед и вечер 30 минути преди ядене болният да взема по 1 супена лъжица настойка от 12 г бяла дъвка (сакъз), счукана на ситно, и 500 г чист маслинен зехтин ври на тих огън във водна баня 30 минути, а като изстине, се прецежда и се залива с 5 г терпентин (от аптеката).

Може да се направи и отвара от босилек (листа и цвят), бял равнец (цвят), живовляк широколистен (листа), подбел (листа), тополови листа (от нашата конусообразна топола), салвия (листа и цвят) и седефче (листа). Взима се по 30 г от всяка билка. От тази смес се взимат 3 пълни супени лъжици с прибавка на 1 супена лъжица ленено семе (предварително леко препечено върху тиган до бежов цвят) и се запарват в 500 г вряща вода. Ври 10 минути и като изстине, се прецежда. Може да се подслади с мед.

Това е рецептата, която ще подсили имунитета

Смесват се 1 кг мед, сокът от 10 лимона, 10 глави пресен чесън счукан на каша. Сместа се оставя в буркан и престоява 1 седмица. Пие се 4 чаени лъжици 1 път на ден на малки глътки бавно като за известно време се задържа в устата. Това количество е достатъчно за 2 месеца. Тази рецепта е за хора с изтощен организъм.

И още две рецепти, като бонус, а и за разнообразие

Равни количества мед и прясно мляко се разбиват добре. Пие се по 1 чаена лъжица 3 пъти дневно.

Смесват се 200 грама пчелен мед, чиста домашна ракия и зехтин. Пие се по 1 ракиена чаша 3 пъти на ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *