Лечебна напитка от невен и куркума за здравето на сърцето и черния дроб

Тази лечебна напитка от куркума и невен ще ви предпази от много болести през есента и зимата. Действа отлично на черния дроб и на сърцето


Рецептата с невен и куркума е от книгата на руския лечител Владислав Леонкин „Сезонни заболявания. Пролет“.

Невенът има невероятно количество ползи за здравето. Използва се при лечението на злокачествени тумори, треска, алопеция, възпаление на седалищния нерв, мастит, конюнктивит и гнойни заболявания.

Има отхрачващо, диуретично и диафоретично (увеличава секретирането на пот) действие. Невенът помага в борбата със стафилококите и стрептококите. Поради тази причина се използва за гаргара при стоматит, възпалено гърло, фарингит.

Книгата на руския лечител Владислав Леонкин „Сезонни заболявания. Пролет“

Препоръчва се на хора с болести на дванадесетопръстника, сърцето и черния дроб, хипертония и жени по време на менопаузата. Невенът помага при наличието на камъни в пикочния мехур, заболявания на далака и стомашни спазми. Цветът също така третира цервикалната ерозия. Растението възстановява паметта, облекчава дразненето и главоболието и дори спира кървенето от носа. Той има успокояващ ефект, осигурява добър сън.

Рецепта за лечебна напитка с куркума и невен

– Щипка черен пипер.
– Шест свежи цветове от невен, или 2 супени лъжици сушени цветове от невен.
– 500 мл. вода.
– 2 супени лъжици джинджифил, нарязан.
– 2 супени лъжици свежи корени от куркума, нарязани.

Пригответе съставките така че да са готови да се ползват в рецептата. Корените от куркума и джинджифил трябва да са измити, почистени и нарязани наситно. Свежите цветове от невен се накъсват. Сложете невена, джинджифила, куркумата и черния пипер в тенджерата с вода. Нека да кипне. Оставете на слаб огън за 20-25 минути. Махнете от котлона. Прецедете и оставете леко да истине, така че да стане годно за пиене. Сервирайте топло. При желание добавете мед.

Готовата напитка се приема през ден в продължение на три месеца. След това се почива още три и при необходимост курсът на лечение се повтаря. Може да я пиете и през два дни, но тогава курсът на лечение става четири месеца прием и след още четири месеца се повтаря. Ако решите да правите този лековит чай и да го пиете веднъж в седмицата, то тогава се пие през цялата година, без почивка. Това се прави с цел превенция на сериозните заболявания, които изброихме по-горе.

Източник: Книгата на руския лечител Владислав Леонкин „Сезонни заболявания. Пролет“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *