Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Джоуел Фърмън: Този продукт e ТАЙНАТА на вашето дълголетие!

Здравето и тялото са способни да се противопоставят на болестите – това не е добър късмет, това е заслужена награда

Джоуел Фърмън
Д-р Джоуел Фърмън

Интересното е, че в рамките на много научни изследвания е доказана силната положителна връзка между един продукт и дълголетието при хората. Може ли да предположите кой е този продукт? Отговор – всичко онова, което е зелено, има листа, и което ние обичайно наричаме салата. Навярно знаете, че има различни сортове маруля, така както има и различни сортове домати. В това число аз, без да се колебая, слагам всички зеленолистни зеленчуци. Това са маруля, зеле, зеле, див чесън, лимонена трева, рукола и спанак – разнообразието е голямо и различно в различните точки на света. Повечето зеленолистни зеленчуци съдържат повече хранителни вещества, отколкото калории. И това е огромен плюс пред които и да е от останалите зеленчуци. Освен това, зеленолистните, и в частност марулята, са продукти богати на всички необходими аминокиселини. Абсолютно всички – без изключение!

Марулята – най-приятен, евтин и вкусен път към дълголетието

Дали е странно, че за древните египтяни марулята е била свещено растение? Не е, защото днес науката доказа онова, което в Древен Египет само са предполагали.

Какво съдържа марулята? Марулята съдържа вода, енергия, протеини, мазнини, въглехидрати , диетични фибри и захари. Минералите и витамини, открити в нея, включват калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, натрий и цинк, заедно с витамини като тиамин, рибофлавин, ниацин, фолиева киселина, витамин В6, С, А, Е, и витамин К.

Прегледът на 206 проучвания върху хора показва, че яденето на сурови зеленолистни зеленчуци е имало най-силен защитен ефект. Те са и най-силната и ефикасна превенция срещу рак, защото предпазват от различни възпаления не по-зле от което и да е лекарство. Независимо от това, по-малко от един на сто съвременни хора консумират достатъчно калории от растителни храни, за да си осигурят такава защита.

Затова аз казвам на своите пациенти да сложат бележка върху хладилника: Основното ястие е салата, по възможност с повече марули.

Думата салата в този контекст означава всеки зеленчук, който ядем суров. Например, студените тестени изделия (макарони) символично украсени с някакъв зеленчук и обилно поляти със зехтин не са салата.

Ползи от марулята

1. Борба с възпалението.
2. Насърчава здравето на мозъка.
3. Повишава здравето на сърцето.
4. Помощ за борба с рака.
5. Намалява риска от диабет.
6. Полезна е за здравето на очите.
7. Влияе добре на храносмилателната система и насърчава храносмилането.
8. Помага за лечението на безсъние.
9. Подобрява здравето на костите.
10. Повишава имунитета.
11. Подобрява мускулната сила и метаболизма.
12. Подобрява здравето на кожата и косата
13. Борба с анемията

Това са 13, фатални за тежките заболявания причини, поради които трябва да предпочетете марулята. И то в обилни количества.

Ето и няколко интересни факта за марулята

– Марулята е вторият най-популярен пресен зеленчук в САЩ. Номер 1 са картофите.

– Томас Джеферсън е отглеждал 19 разновидности маруля в градината си в Монтичело. Тук ще отворя една скоба и ще напомня, че за предпочитане е да се използват естествено отгледани марули, откъснати от някой селски двор или малка био-ферма.

– Китай е най-големият производител на маруля в света. Това едва ли ще изненада някой…

На фона на всички добри факти, които прочетохте току-що, ще трябва да прибавим и едно-единствено противопоказание.

Излишъкът от витамин К в марулите може да причини проблеми при хора, които са на лечение с редуциращи кръвта лекарства, като такива с варфарин. Предозирането със салата от маруля може да намали ефективността на варфарина. Така че, ако сте взимате кръворазреждащи лекарства, говорете с Вашия лекар, преди да консумирате маруля.

Окуражавам пациентите ми да ядат две огромни порции маруля на ден. Това означава, че трябва да направите на салата една голяма маруля или две малки, като към тях може да прибавите всякакви зелении – според предпочитанията ви.

Не забравяйте да сложите и бележка на хладилника, на която да пише „Салата е основно ястие!

И за да завършим, ще повторя онова, което казах в началото: здравето и тялото са способни да се противопоставят на болестите. Това не е добър късмет, това е заслужена награда.

Д-р Джоуел Фърмън е американски лекар и изследовател, който специализира в областта на превенцията и лечението на множество заболявания чрез промяна в храненето и други естествени методи

От книгата “ Храненето като основа на здравето – най-лесният и най-естествен начин за възстановяване на телесната сила и отслабване за 6 седмици“, Джоуел Фърмън.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *