Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се справим с депресията без антидепресанти?

В наши дни не е странно да чуете за приятел, който е започнал да приема антидепресанти

депресияВсеки е чувал за този тип медикаменти- въпреки че никой не е сигурен защо, как или кога работят ефективно. Антидепресантите са едни от най-разпространените медикаменти на съвременния свят. Но и те имат своите странични ефекти.

Ако се чувствате объркани или разстроени от липсата на „добри“ възможности, когато става въпрос за управление на депресията, вие не сте сами. Съществуват редица легитимни природни средства за депресия, които науката подкрепя. Те могат да окажат значителен ефект върху вашето състояние. Повечето от тях не са свързани с никакви странични ефекти.

1.Яжте здравословно, спазвайте добре балансирана  диета

здравословна диетаЗвучи твърде лесно? Но не е така.
Необходимо е да насочите диетата си към плодове, зеленчуци, висококачествени протеини, здравословни мазнини и ферментирали храни. Здравословните бактерии, както в пробиотиците във ферментиралите храни, могат да ви предпазят от изтичане на червата- състояние на червата, които могат да предизвикат депресия и тревожност.

2.Възползвайте се от спортуването

Упражненията могат да надминат антидепресантите при редуцирането на симптомите, особено в дългосрочен план. Ако сте подложени на риск от депресия или вече се борите с нея, започнете тренировъчна програма. Индикациите, които предполагат това предимство, не се отнасят до конкретен тип упражнения, а по-скоро до това тялото да се движи и укрепва като цяло.

3.Потърсете професионална помощ

лекарМакар да беше табу, много хора сега разбират колко е важно да се признае, че имат проблеми с настроенията- като депресия например. Многобройни типове терапия за лечение на депресия са се доказали с положителни резултати със или без лечение с антидепресанти. Най-често срещаният вид терапия е известен като когнитивна поведенческа терапия, която води до „голям ефект на размера“ върху симптомите на депресия (и други състояния) и може да надминава антидепресантите.

4.Изпробвайте добавките при депресия

Има много видове добавки, които учените са открили, че могат ефективно да намаляват или премахват симптомите на депресия. Те включват:
*Омега-3
*Витамин D3
*Гинко билоба
*Кава
*Инозитол
*Жълт кантарион

5.Използвайте етерични масла

етерични масла
Има етерични масла, които можете да включите в ежедневието си и да ви помогнат в борбата с депресията. Имайте предвид, че всяко масло е различно и трябва да бъде закупено само от реномирана фирма, продаваща 100% лечебни масла. Някои масла са предназначени за поглъщане, докато други не са. Примери:
*Лавандула
*Оранжево масло
*Лимонена трева
*Римска лайка

6.Наблягайте на взаимотношенията и системата за подкрепа

Един от най-добрите методи за лечение на депресията е да бъдете в много силна подкрепяща система с вашите родители и приятели. Депресията ви кара да прекратите всякакви връзки с хората около вас и да се затворите в себе си. Това няма да ви помогне в дългосрочен план. Говорете с приятелите си и ги помолете за съвет. Нека да знаят какво се случва с вас и от какво се тревожите.

Ето два интересни неконвенционални типа лечение срещу депресията, които понастоящем са подложени на изследвания:
*Контролирано лишаване от сън
*Повишаване на вътрешната температура при депресия

Много пациенти се оплакват от страничните ефекти на антидепресантите. Част от които са:
*Самоубийствени мисли
*Разстройство
*Главоболие
*Безпокойство
*Сексуална дисфунцкия
*Качване на тегло
*Умора
*Промени в поведението

Източник: https://draxe.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *