ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БЕНЛЕК / BENLEK

Съдържа метамизол натрий, тиаминов хидрохлорид, кофеин, както и помощните съставки микрокристална целулоза, пшенично нишесте, повидон, талк, магнезиев стеарат, желатин, колоиден силициев диоксид

Предназначение

бенлекБЕНЛЕК от Адифарм е ефективно болкоуспокояващо; продуктът е подходящ за симптоматично лечение на мигрена и главоболие, болести на периферната нервна система като радикулит, неврит, невралгии, плексит, полиневрит и полиневропатии. Препоръчва се при възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат; помага при обостряне на дегенеративни промени на стави и сухожилия. Неутрализира болки при травми и постоперативни състояния, при дисменорея.

Компонентът метамизол натрий действа обезболяващо и противовъзпалително; кофеинът стимулира централната нервна система и отслабва вътречерепното налягане; тиаминовият хидрохлорид или витамин В1 усилва противовъзпалителното действие на композицията.

Как се приема

БЕНЛЕК е медикамент за краткотрайно лечение; може да се прилага в съответстващи на възрастта и състоянието дози в рамките на 3-5 дни. За по-продължителна терапия е необходима консултация с лекар.

Дневната доза за възрастни е три пъти дневно по една таблетка или повече, но не над 6 таблетки за 24 часа.

Медикаментът е допустим за обезболяване при деца на възраст 12-16 години. Допускат се три приема на половин до една таблетка, но не повече от 4 за 24 часа.

Ако е пропуснат прием, таблетката се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия. При предозиране са възможни странични ефекти от типа на гадене и повръщане, безсъние, световъртеж, блокирано уриниране, промени в показатели на кръвната картина и пр. Подобни симптоми изискват медицинска намеса; препоръчва се стомашна промивка и симптоматично лечение в болнични условия.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този продукт може да стане причина за алергични реакции с различна интензивност: от зачервяване, сърбеж и обриви – до бронхоспазъм, оток на лицето и гърлото, анафилактичен шок. Този тип симптоматика изисква незабавна медицинска намеса.

Сред често съобщаваните странични ефекти са виене на свят, безсъние, възбудимост, сърцебиене. Възможни са също и различни отклонения в показатели на кръвната картина – включително хемолитична анемия, тромбоцитопения и агранулоцитоза. Има информация и за смущения във функциите на стомашно-чревния тракт като гадене и повръщане, хълцане, загуба на апетит.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не бива да се приема при алергия към някоя от активните съставки или към помощно вещество. Същото се отнася и при свръхчувствителност към други производни пиразолонови продукти, към аспирин, към други противовъзпалителни.

Противопоказан е при заболявания на кръвта като тромбоцитопения, левкопения, анемия.

Не се препоръчва при порфирия, както и при глюкозо-6-фосфат-дехидрогеназен дефицит.

Продуктът не е подходящ за пациенти с уртикарии, ринити, бронхиална астма, активна язва. Допуска се приложение при някои диагнози, но само след индивидуална преценка за риска и под контрол – при пациенти с глаукома, ритъмни нарушения, хипертония, безсъние и пр.

Не се прилага при бъбречна и чернодробна недостатъчност.

Медикаментът не се препоръчва на деца под 12 години.

Да не се дава при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекарствените взаимодействия на този продукт са свързани преди всичко с наличието на компонента метамизол натрий. Необходима е конкретна преценка за промените в ефекта на въздействие, ако БЕНЛЕК се взема едновременно с антикоагуланти, фенилбутазон, барбитурати, глутетимид, алопуринол, трициклични антидепресанти. Специално внимание е необходимо при неотложно съвместяване с литий, аналгетици, антипиретици, с миелотоксични продукти, невролептици, транквилизатори.

Кофеиновият компонент усилва действието на нестероидните противовъзпалителни.

________

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за 20 таблетки от 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *