Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-модерният лазер за лечение на заболявания на простатата и пикочната система се намира в УСБАЛО

Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО) в гр. София вече разполага с най-модерния лазер в цяла Източна Европа

С помощта на модерното устройство ще могат да се извършват безкръвни операции за отстраняване на доброкачествена простатна хиперплазия. С него ще могат да се разбиват камъни в уретера и бъбречното легенче. И не на последно място – за премахване на ракови тъкани при същите локализации.

Лазерът е на стойност 130 хил. евро и е безвъзмездно дарение за лечебното заведение от държавата Кувейт.

Безкръвните операции са изключително щадящи, а възстановяването преминава без особени усложнения.

На откриването, което се състоя преди няколко дни, присъстваха посланикът на Кувейт Н. Пр. Д-р Якуб Ал Атики, Жени Начева, председател на НС на НЗОК и зам.-здравен министър, д-р Стефан Константинов, директор на УСБАЛО, проф. Красимир Нейков, началник на Клиниката по урология и член на Съвета на директорите на УСБАЛО.

„Тази клиника има нужда от такъв апарат, за да помага на пациентите, за да може да си възвърнат усмивката на лицата.Възнамеряваме да продължим да помагаме и занапред в България“, каза Н. Пр. Д-р Якуб Ал Атики по време на официалната церемония. „Благодаря на посолството на Кувейт за това, че България е първата държава в Източна Европа, която получава този апарат. Г-н Посланикът вече каза, че впечатленията му от нашите лекари, които са в чужбина, а и тук, са изключително позитивни“, каза от своя страна Жени Начева. „Въвеждането на този апарат е в унисон с идеята ни да развиваме ендоскопската хирургия в болницата, тъй като тя е бъдещето в медицината.“

Специалисти от УСБАЛО, които ще извършват операции с лазера, заминават на обучение в Германия

Там вече има инсталиран подобен апарат, а българските лекари ще обменят опит с германските си колеги. Разходите по престоя и обучението в Германия отново ще бъдат поети от посолството в Кувейт.

Въпреки това, с модерния лазер вече е извършена първата операция в Клиниката по урология на УСБАЛО. Едно от основните предимства на иновативната техника е, че с него ще се оперират както доброкачествени, така и злокачествени тумори.

Апаратът е много подходящ за лечението на пациенти с аденом на простата и камъни в пикочните пътища, които имат множество придружаващо заболявания, като сърдечносъдови, на белите дробове, както и при трудно подвижни болни или с протовопоказания за отворени операции, обясни проф. Красимир Нейков. Освен това болните, които взимат лекарства за разреждане на кръвта, също ще могат да бъдат оперирани.

Около 40% от болните, които минават през болницата, са с с аденом на простата. Статистиката показва, че
всяка година новите случаи на карцином на пикочния мехур са 1825, на простата – 2545, на уретера и бъбречното легенче – 200, а на новите паренхимни тумори на бъбреците са 800.

Рисковите фактори, които провокират тежките заболявания, са тютюнопушене, липса на елементарна физическа активност и пропуснати ежегодни профилактични прегледи. Не без последствия са и приема на мазни, пържени храни, храненето по 1-2 пъти на ден – основно вечер, и продукти с канцерогенни вещества, като аспартан, оцветители, анилин, наситени мастни киселини.

Затова специалистите в УСБАЛО препоръчват хората да водят здравословен начин на живот и да не пропускат ежегодните профилактични прегледи при лекаря си.

УСБАЛ по онкология – Адрес и Телефон

София
ул. „Пловдивско поле“ 6
Тел. за информация: 02 8076-299 7:30 до 15:00 ч.

Клиника по Урология

НАЧАЛНИК КЛИНИКА – Проф. Красимир Нейков, дм, професор по урология, онкология и
здравен мениджмънт
тел. (02) 8076/379

КООРДИНАТИ – Клиника по Урология

Началник клиника – тел. 8076/379
Лекари – тел. 8076/244
Урологичен кабинет – тел. 8076/363
Сестри – тел. 8076/208

Източник: clinica.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *