Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Френски учени: Приемането на органични продукти предпазва от рак!

Това е официално: Консумирането на биологични храни намалява риска от развитие на рак

Ново проучване на Националния институт по Здраве и Медицински изследвания във Франция носи невероятни новини. Приемането на органични продукти намалява риска от рак с 25%.
Повече от 90% от американската популация разполага с откриваеми пестициди в кръвта и урината. Какво означава това за бъдещото ни здраве?

Това ново френско проучване идва от върха на последните тестове на Environmental Working Group, които откриват Глифозат в зърнените култури.

глифозат пръскане
Глифозатът е неселективен системен хербицид, използван за борба с плевелите, особено с многогодишните

Какво представляват органичните продукти?

Производството на биологични храни забранява използването на:
–Химически пестициди
–Утайки отпадъчни води
–Йонизираща радиация
–Биоинженерство

биологична храна
Изследвания показват, че когато хората преминат от хранене с конвенционално отглеждани храни до повече органични храни, концентрациите на пестицидни метаболити в урината намаляват

За да получи органичен етикет, одобрен от правителството, се проверява фермата и тогава се сертифицира съответния продукт. Това показва, че производителят спазва правилата, въведени от Министерството на Земеделието.
Що се отнася до биологичното земеделие, съществуват строги стандарти и проверки. Органичното земеделие позволява използването само на естествени торове. Другите отличителни методи включват:
–Смяна на реколтите
–Присаждане
–Естествен контрол на вредителите
–Без ГМО

 

През 2015 година Международната агенция за изследване на рака класифицира три вида пестициди, които често се използват в селското стопанство като канцерогени за хората. Според тази агенция Глифозат, Мелатион и Диазинон са химикали, използвани в нашата храна, въпреки че са причинители на рак при хората.

Какво представлява това проучване, проведено във Франция?

Проучването е проведено през октомври 2018 година. То изследва връзката между биологичните хранителни продукти и риска от рак. Изследователите са събрали данни за над 68,900 французи, средна възраст около 44 години. За 16 хранителни продукта, включително месо, плодове, зеленчуци, млечни продукти, риба, яйца, зеленчукови масла, участниците съобщават колко често биха избрали органични продукти вместо конвенционалните опции.
Проследили участниците в продължение на 5 години, като са анализирали честотата на рака в зависимост от храната, която са избирали.
От 68 946 доброволци, 1 340 са развили рак, включително 459 рак на гърдата, 180 рак на простатата, 135 ракови заболявания на кожата и други. Проучванията показват, че при тези индивиди, които са консумирали по-често биологични храни се наблюдава намален риск от появата на рак.

Факти за органичната храна:

органични продукти*Земеделците произвеждат сертифицирани органични продукти без синтетични торове, химически пестициди, консерванти, генетични модификации, радиация.
*За да бъдат сертифицирани като органични, храните не могат да съдържат или растат от генетично модифицирани семена.
*Възможно е да се подведете на заблуждаващи етикети от типа: „Естествен“, „100% естествено“, “Напълно натурално“. Тези етикети за безсмислени и не гарантират, че продуктът е органичен.
*Проучвания показват, че биологичните храни съдържат по-високи количества антиоксиданти, поддържат здравето и имат по-ниски нива на Кадмий– един от вредните тежки метали.
*Биологичните храни са по-добри за околната среда. Органичните ферми не замърсяват почвата и близките води с вредни и токсични химикали.
*Насърчаването за консумация на биологични храни в населението би могло да служи като обещаваща превантивна стратегия срещу рака.
*Вярно е, че органичните храни обикновено са по-скъпи и понякога дори трудни за намиране в някой райони на страната. Но дори приемането на плодове и зеленчуци, независимо дали са органични или не, ще насърчава спазването на една добре балансирана и здравословна диета.

Източник: https://draxe.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *