Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Историческа операция в „Майчин дом“: 55-килограмов тумор е изваден от яйчника на жена

Огромен, 55-килограмов тумор е изваден от яйчника на жена. След операцията, продължила няколко часа, жената се чувства добре


Пациентката е изписана в стабилно състояние след постоперативно лечение. Подобни операции, след които е отстранен толкова голям тумор, се цитират само още два пъти в медицинските издания.

Жената е на 65 години. При постъпването не е имала болки, но е настанена в „Майчин дом“ в София с огромен корем. Доведена е от своите близки, които са ѝ помагали да се придвижва.

Пациентката споделя, че е забелязала проблема още преди осем години, когато са започнали първите промени в големината на корема. Значителното нарастване започнало през последните няколко години. Коремът ѝ станал толкова огромен, че вече не можела да се движи сама и да изпълнява ежедневните си задължения. С нея винаги трябвало да има придружител, който да ѝ помага.

След прегледа става ясно, че в корема на жената има гигантска туморна формация. Измененията във формата и големината на корема са настъпили, тъй като туморът прирастнал към предната коремна стена на жената.

Д-р Алън Начев

Екипът, който е извършил операцията, е сформиран по спешност. Ръководител на екипа е д-р Алън Начев. Негови асистенти са д-р Весела Карамишева, д-р Светослав Йоров и д-р Николай Гешев. Те без излишно губене на време се заемат с операция по отстраняване на туморното образувание.

Големият тумор, който е влошил здравето на 65-годишната жена е карцином на яйчника, който е растял бавно в последните 8 години. По време на оперативната консултация лекарите добиват представа за истинските му размери. Следва сложна интервенция, която продължава няколко часа. През това време екипът на д-р Начев извежда от тялото на пациентката над 48 литра течност и отстранява изцяло туморната формация. Направените хистологични резултати показват, че става въпрос за злокачествено раково образувание.

Периодът след операцията също се оказва тежък

Професор Силви Георгиев

Огромният размер на тумора е предизвикал промяна в наляганията в организма. За да се справят с пораженията лекарите прилагат редица реаниматорни мероприятия с изключителна сложност. Те са извършени от екипа на професор Силви Георгиев – завеждащ реанимацията на „Майчин дом“, който буквално спасява и връща към живота 65-годишната жена.

„Този случай е изключително рядък и рекорден за територията на България. Поне ние не можахме да открием подобен казус в литературна и интернет справка, с изключение на един сходен в Бразилия и един в Нигерия. Затова можем спокойно да заявим, че данните ще предизвикат вълнение в света на медицината“, заяви директорът на болницата проф. Иван Костов.

Проф. Иван Костов

Той изтъкна, че от всички ракови заболявания, ракът на яйчниците е сред често срещаните, но благодарение на добрата диагностика в последните години е „почти невъзможно да попаднеш на случай на такъв растеж“.

„Изключително горд съм от действията на екипа, който за пореден път доказва, че в „Майчин дом“ работят най-добрите специалисти“, допълни проф. Костов.

Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом”

гр. София 1463
ул. Здраве N2

Телефони:

02 9172 200
02 9172 355

ДИАГНОСТИЧНО-КОНСУЛТАТИВЕН БЛОК

Телефон: 029172442

Източник: btv.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *