БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

МАГНЕРОТ 500 / MAGNEROT 500

Съдържа магнезиев оротат дихидрат, повидон, високо дисперсен силициев диоксид, микрокристална целулоза, лактоза, талк, магнезиев стеарат, натриев цикламат, пшенично нишесте, кроскармелоза натрий

Предназначение

магнерот 500МАГНЕРОТ 500 помага при лечението на ангина пекторис и е успешен продукт за профилактика на сърдечен инфаркт и некроза на миокарда. Подходящ при поддържаща терапия на атеросклероза, стенокардия, нарушения на липиден метаболизъм, заболявания на кръвоносните съдове. Препоръчва се като средство за преодоляване на магнезиев дефицит при бременност.

Как се приема

Таблетките от 500 мг МАГНЕРОТ се приемат според препоръките на лекуващия. Стандартната практика за възрастни в условия на дефицит е три пъти дневно по две таблетки в продължение на една седмица, последвана от дневен прием на 2-3 таблетки за срок, определен от лекуващия.

Продуктът може да се дава на деца над 6 години – два или три пъти дневно по една таблетка, консултирано с педиатър.

Състояния на магнезиев дефицит при бременни се компенсират с прием на една таблетка дневно.

Таблетките се вземат преди или по време на хранене; могат да се поглъщат или сдъвкват с малко вода.

Ако е пропуснат прием, обикновено се изчаква времето за следващия и се взема обичайната доза. При превишена доза може да се развие диария. Симптомите се овладяват при спиране на приема.

Този продукт може да се приема продължително. За да има ефект е необходимо определената дневна доза да се взема редовно най-малко 6 седмици.

Възможни нежелани ефекти

Терапиите с МАГНЕРОТ 500 могат да развият някои странични ефекти. Най-често съобщаваните са свързани с чревни спазми и диария при прием на по-големи количества от продукта. Консултацията с лекар ще изясни дали да продължите приема, но с редуцирани дози.

Възможни са алергични реакции, изразени в обриви, оток на гърлото и лицето, дишане с хрипове.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Продуктът е противопоказан при алергия към магнезиев оротат или към някое от помощните вещества.

МАГНЕРОТ 500 не е подходящ за потребители с бъбречни проблеми, включително бъбречно-каменна болест.

Не се дава на деца под 6-годишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Прилагането на МАГНЕРОТ 500 трябва да бъде съобразено с възможната употреба на други медикаменти. Продуктът не се комбинира с тетрациклини и натриев флуорид, тъй като паралелният прием пречи на усвояването на всички препарати.

Ако потребителят приема желязосъдържащ продукт, между приема му и този на МАГНЕРОТ 500 трябва да се осигури пауза от 2-3 часа. При това условие железният компонент ще бъде усвоен пълноценно.

Задължително е пациентът да информира лекуващия за всеки медикамент, който е приемал преди назначението на МАГНЕРОТ 500 или ще го взема едновременно с него.

_________

Усреднена цена в аптеките – 30 лв за 100 таблетки от 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *