Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Олга Бутакова: Как се използва лук и чесън за лечение на високо кръвно налягане

Д-р Олга Бутакова е главен лекар на Московския институт по възстановяване на здравето и сътрудник на ООН към отдел „Охрана на труда и безопасност на околната среда”

Руската специалистка познава и използва много добре методите на конвенционалната медицина. Но, в едно с това, тя не отрича и ползите от народната медицина. Преди време публикувахме статия, в която подробно описахме прилагания от д-р Олга Бутакова метод за прочистване на лимфата. Днес ще продължим темата като ви помогнем да разберете как трябва да се използва лук и чесън за изчистване на токсините от тялото. Заедно с подробните обяснения ще може да приложите и рецептата, която д-р Олга Бутакова предлага.

Всяка година живот не само износва човешкото тяло, но и спомага за натрупването на много вредни вещества – токсини. И ако те не се изчистват, тогава сериозните здравословни проблеми не могат да бъдат избегнати. Ето защо прочистването на тялото стана не просто популярно и модерно в наши дни, но и много необходимо.

Д-р Олга Бутакова

Как да премахнете токсините от тялото

Думата „токсин“ от гръцки се превежда като „отрова“. С други думи, токсините са отрови, които се натрупват в клетките на тялото, нарушавайки обичайния метаболизъм.

Те проникват в организма през кожата, храната и се отделят от чревните паразити. При нормални условия тялото се отървава от токсините – за това са отговорни черният дроб и бъбреците. Понякога, особено когато храненето не е съобразено със здравословните изисквания, е трудно органите, отговорни за изчистването на организма, да се справят сами с това. Затова трябва да им се помогне. Освен това, колкото скритно да се спазват постулатите на здравословното хранене, ние дишаме мръсен въздух и пием не особено чиста вода. Това също налага едно по-отговорно отношение към нашето здраве.

Рецепта с лук и чесън за изчистване на токсините от тялото

Необходими продукти:

5 скилидки чесън
1 средна глава лук
120 мл. вода

Подготовка

1. Добавете ситно нарязания лук и чесън към кипящата вода.

2. Оставете сместа на котлона в продължение на 4-5 минути.

3. Махнете от огъня, оставете да се накисне в продължение на 20 минути и прецедете.

Как се провежда лечението?

Пригответе два броя по-дебели парчета марля с дължината на стъпалото. Натопете добре парчетата марля в инфузията от чесън и лук. Леко изстискайте. Поставете ги на стъпалото, фолирайте добре и обуйте отгоре вълнен или памучен чорап.

Препоръчваме да правите това през нощта, преди лягане. Събуждайки се сутринта, свалете компреса. Ще забележите, че той е потъмнял поради изхвърлените токсини, което означава, че детоксикацията на тялото у дома е била успешна.

Процедурата се прави всеки ден в продължение на седмица. След това правете по една процедура на седмица в продължение на един месец. Този курс може да бъде повторен 2-3 пъти в годината. Така тялото ще стане много по-чисто, което ще има положителен ефект върху здравето и благосъстоянието.

Ето и рецепта за сваляне на високо кръвно с лук и чесън:

Необходими продукти

1 средно голяма глава червен лук

2-3 скилидки чесън

зехтин – колкото е необходимо

Как се справи?

Трябва да се направи сок от лука и чесъна. В зависимост от това колко е количеството на сока, се смества със същото количество зехтин. Разбърква се добре и се взима по една чаена лъжичка сутрин, на гладно. Лечението с тази рецепта не бива да се прави повече от седмица.

Източник: takprosto.cc

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *