Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечебен извор край пловдивското село Ситово цери кожни болести

Малко над пловдивското село Ситово се намира лечебен извор, препоръчан от Ванга и станал известен извън пределите на нашата страна

Село Ситово, източник на изображението: www.sinoptik.bg

Село Ситово радва не само с прекрасната природа и сговорчивия характер на ситовци. От край време хора от четирите посоки на света посещават лечебния извор, който се намира малко над селото. Силата на това лековито място е доказана, но малко известна. Водата от извора помага при кожни заболявания и има невероятно изцелителен ефект при хора, които се оплакват от екземи, обриви с недоказан произход, трудно зарастващи рани.

Пророчицата Ванга ненапразно е изпращала болни да се лекуват с водата от ситовския извор. Старите хора казват, че и здрав да се наплиска с водата – няма да боледува през целия си живот.

Аязмото се намира над селото. Местните ще ви кажат, че пътят след църквата „Света Богородица” ще ви отведе право при него. Лечебната сила на водата е обект на много изследвания. Още през 1989 година спецовете открили, че тя има по-висока радиоактивност. Това е причината да лекува кожни заболявания.

Това откритие накарало местните жители да посещават извора поне веднъж седмично. Хора от различни краища на страната идвали да излекуват кожните болести, които ги мъчили в продължение на много години.

Ванга казвала на болните, че на връщане от извора всеки, който се е докоснал до лековитата вода, трябва да мине и през църквата – да благодари на Бога, и да помоли Божията майка да държи болестите далеч от него и от семейството му.

Ситовци разказват историята на жена, която дошла заедно с дъщеря си, която била болна от екзема

Седмица останала жената, и всеки ден водила болното дете да отпие от водата и да маже засегнатата от екзема кожа. След това двете минавали през църквата. През останалото време се любували на чудната красота на Родопа планина и дишали с пълни гърди свежия планински въздух. Седмица след като си заминала, в кметството пристигнало писмо от жената, която искала да благодари на всички ситовци за хубавите мигове по време на престоя. А заедно с благодарностите дошла и добрата вест, че екземата на нейната дъщеря е само спомен.

Целебният извор лекува още много тежки заболявания, стига да имаш вяра, твърдят местните хора. И всеки, който е бил край сакралното място ще потвърди това.

Източник: trafficnews.bg

Глобал Хелт Дерматил
ДЕРМАТИЛ съдържа цинков оксид – помага при сърбежи, екземи, напукване, дерматити, раздразнения на кожата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Лечебен извор край пловдивското село Ситово цери кожни болести

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *