Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТАНТУМ ФЛУ / TANTUM FLU

Съдържа парацетамол, фенилефринов хидрохлорид, захароза, лимонена киселина, натриев цитрат, царевично нишесте, натриев цикламат, захарин натрий, аскорбинова киселина, колоиден силициев диоксид, куркумин, аромати

Предназначение

тантум флуТАНТУМ ФЛУ е комбиниран продукт, подходящ при настинка и грип. Благодарение на активните съставки парацетамол и фенилефринов хидрохлорид помага за овладяване на основни симптоми като главоболие, повишена температура, болки в гърлото и ставите, запушен нос.

Парацетамолът действа противовъзпалително; обезболява и смъква високата температура. Фенилефриновият хидрохлорид облекчава дишането, като противодейства на отока в зоната на носовата кухина.

Как се приема

Приемът на ТАНТУМ ФЛУ е препоръчителен в рамките на три дни без лекарска консултация, като се следват препоръките от пациентската листовка. Ако в рамките на този срок не настъпи подобрение, пациентът трябва да потърси медицинска помощ.

Продуктът се предлага под формата на дозирани сашета (с различен аромат) от 600/10 мг за активните съставки парацетамол и фенилефрин. Всяка доза се разтваря в 150 мл вода и разтворът се изпива веднага. Допуска се прием на не повече от 4 дози в рамките на 24 часа, като интервалът между два приема не мое да е по-кратък от 4 часа.

Превишаването на посочените дози може да се отрази негативно на черния дроб; при неволно предозиране е наложителна медицинска консултация.

Възможни нежелани ефекти

ТАНТУМ ФЛУ може да причини алергични реакции, изразени в обрив, отоци, дихателни затруднения. Проявата на подобни симптоми изисква незабавно търсене на медицинска помощ.

Сред често съобщаваните смущения в резултат от приема на продукта са отклонения в показателите на кръвната картина, сърдечни смущения, възпаление на панкреаса, хипертонични пристъпи, повръщане. Пациентите мъже могат да почувстват затруднения при уринирането.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТАНТУМ ФЛУ не се взема при алергия към някоя от съставките.

Продуктът е противопоказан за деца под 12 години.

ТАНТУМ ФЛУ не бива да се приема от хипертоници, потребители със свръхактивна щитовидна жлеза, хора с тежки сърдечни увреждания.

Приемът на продукта е изключен, ако пациентът е вземал през последните 14 дни МАО-инхибитори или симпатикомиметици.

Рискови пациенти, за които е необходима индивидуална преценка за безопасен прием на ТАНТУМ ФЛУ, са такива с влошено кръвообращение, диабет, заболявания на бъбреците и черния дроб, глаукома, увеличена простата.

Не се препоръчва прием на продукта при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Наложителна е внимателна преценка за безопасно съвместяване на ТАНТУМ ФЛУ и други медикаменти поради риска от промяна на ефективното въздействие или активна проява на страничните ефекти. Бележките се отнасят до вече споменатите МАО-инхибитори, трициклични антидепресанти, лекарства за регулиране стойностите на холестерола, продукти против гадене и повръщане, антикоагуланти, барбитурати, бета блокери, лекарства за сърдечна недостатъчност и др.

_______

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 10 дози

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *