Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези витамини и минерали ще съхранят по-дълго време красотата ви (списък)

От храната, която ядем, зависи да имаме по-младолик вид, пo-красива коса и пo-свежа и сияйна кожа

Вижте кои минерали и витамини са най-мощните съюзници на красотата.

Витамин А

Той подхранва косата и кожата, тъй като увеличава здравината на клетъчната стена на тъканите и така предпазва от преждевременно състаряване и подобрява насищането с кислород на тъканите.

витамини и минерали
Витамини и минерали, задължителни за дамите

Витамини от група В

Те са важни за производството и поддържането на енергия, защитават нервната система, предпазват от преждевременно стареене и подпомагат да се регулира секрецията на кожата, което прави кожата и косата здрави и красиви.

Витамин С

Пречиства и ревитализира кръвта и участва в производството на колаген. Антиоксидантните му свойства също защитават от преждевременно стареене.

Витамин D

Тъй като подпомага правилното усвояване на калция и фосфора, този витамин е съществен за здравето на костите и зъбите. Ако има дефицит, това води до загниване на зъбите и може да загрози усмивката.

Витамин Е

Той директно се бори с вредите от времето. Силното му антиоксидантно действие подпомага изчезването на белези и бръчки. Защитава срещу сухотата на кожата, възрастовите петна и пърхота.

Цинк

Тясно свързан е с красотата на кожата, тъй като този минерал се използва за превенция и лечение на акне. Има твърдения, че помага срещу оплешивяване и със сигурност е от огромно значение за състоянието на кожата, косата и костите.

Сяра

Някои дори го наричат минерала на красотата, защото е много важен за добрия вид на кожата, косата и ноктите. Косата се състои от 4% сяра, чиято функция е да осигури слепването на фибрите от кератин, което прави косата силна и жизнена. Недостигът на сяра увеличава риска от посивяване на косата.

Йод

Консумирането на храни, богати на йод, предпазва от бръчки и загрубяла кожа и спомага за оптималното функциониране на щитовидната жлеза.

Мед

Малки количества от този минерал е много важно да присъстват в менюто ни. Той спомага косата да изглежда здрава и да запази естествения си цвят.

Източник:Здpaвeн журнaл,Pixabay.com,wоmаn.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *